Ekstremni sport

Roleri na Jarunu oduševili zaljubljenike u ekstremne sportove

roleri
Foto: Marko Čubrilo/VLM
1/4
23.05.2010.
u 20:11

Bodovi koje ovo natjecanje donosi najboljim rolerima kvalificira ih za sudjelovanje u velikim međunarodnim natjecanjima.

Na Jarunu jučer se održalo natjecanje za naslov najboljeg hrvatskog rolera. Svjetski kup kojeg je organizirao Koturaljkaški savez hrvatske ponovno je dokazao kako u našoj državi iznimni talenti ne mogu doći dovoljno do izražaja zbog nedostatka novca i sponzora.

Tako i naši profesionalci nemaju približno kvalitetne skateparkove kao što je to slučaj u drugim zapadnim zemljama Europe.

Unatoč tomu braća, Sanjin i Tin Hadžiomerspahić, naši najbolji roleri prednjače na cijelom prostoru bivše države.

Tin koji je bio veoma susretljiv objasnio je najveće probleme ovog sporta u Hrvatskoj.

- Problem je što kod nas nema tko doći. Predalek je put za nekoga iz Njemačke, Engleske a kamoli iz Amerike, a to znači da su ovakva natjecanja samo regionalna - ustvrdio je Tin.

Bodovi koje ovo natjecanje donosi najboljim rolerima kvalificira ih za sudjelovanje u velikim međunarodnim natjecanjima, no od toga imaju malo koristi.

- Mi imamo potencijala, no problem je kod nas što mi nemamo poštene uvijete za vožnju i skateparkove kakve mi trebamo. Nama treba nešto puno bolje i kad bi to imali bili bismo još bolji i konkurirati ljudima iz Amerike, Francuske... - rezigniran je bio Tin koji je razočaran što unatoč obećanjima od strane Grada novih skateparkova nema.

Ipak, medalje su se podijelile tako da je Tin završio na drugom mjestu iza starijeg brata Sanjina, dok se Sven Buršić koji je doputovao iz Umaga okitio brončanom medaljom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije