Afera Core Media

Rora: Svilan nije od mene tražio novac nego dobru emisiju

Core Media (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
12.12.2012.
u 16:17

U prilog Svilanu ide što on nije bio ovlašten za sklapanje ugovora s Core medijom tako da sve ostaje na iskazima svjedoka.

Iako ih je predložilo tužiteljstvo, sva tri svjedoka jučer na zagrebačkom Županijskom sudu izjavila su da nemaju pouzdanih saznanja o tome da je Siniša Svilan kao direktor programa Nove TV uzimao mito od vlasnika producentske kuće Core medije Vladimira Šelebaja. Podsjetimo, Svilana se tereti da je primio 262 tisuće eura da bi Nova TV otkupila emisije U sridu, Istraga i Rekonstrukcije.

"Novac iz druge stavke išao Hloverki Novak Srzić"

Andrej Rora, vlasnik kreativne producentske tvrtke Licencia Poetika i urednik Istrage, za čiju je produkciju bila zadužena Core media, izjavio je da Svilan i nije ni mogao sklopiti ugovor s Core medijom jer to uvijek čini uprava tvrtke. Na pitanje tužiteljice je li Siniša Svilan nešto od njega tražio, Rora je odgovorio:

– Da, tražio je da emisija buda dobra i da ima visok rejting – rekao je Rora dodajući da mu je koncept emisije pomogao osmisliti Miljenko Manjkas, a da je Šelebaj u njihovo ime pregovarao o cijeni otkupa s Novom TV. Suradnju s Novom TV, rekao je, sam je inicirao jer je u to vrijeme ta televizija tek počinjala s radom i u novinarskim krugovima bila je poznata informacija da nemaju dovoljno resursa da bi napravili program te da im je potrebna vanjska produkcija.

Svjedok Tonček Mandić, koji je u Core mediji vodio troškovnike za neke emisije, izjavio je da se Svilanovo ime nije pojavljivalo u troškovniku, no da je postojala stavka “scenario” za koju se mjesečno isplaćivalo sedam i pol tisuća kuna.

– Jednom mi je u opuštenoj atmosferi na nekoj večeri Šelebaj rekao da je taj novac namijenjen Svilanu, a novac iz druge stavke troškovnika za Hloverku Novak Srzić – izjavio je Mandić. Željko Rogošić rekao je da mu je posao voditelja emisije U sridu ponudila Dijana Čuljak.

>>Suđenje Siniši Svilanu: Zvali smo ga Mister 1000

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sestrićna
16:36 12.12.2012.

a svilan je cijelo vrijeem glumio modernog muškarca koji prati modne trndove..naravno imalo se pa se furalo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije