ŠTEDNJIVA KAMPANJA Političari će biračima pokazati da, kad treba(ju), znaju štedjeti

Rupica na remenu za glas, neće se ni pjevati niti jesti

16.02.2009.
u 16:00

Predstojeći lokalni izbori bit će najštedljiviji dosad, a sve stranke i kandidati kažu - recesija je, mora se voditi računa o svakoj lipi.

Internet i pisma
Riječki gradonačelnik, V. Obersnel, u predizbornu kampanju “upregnuo” je internet i poštu. Ima novu web stranicu, bit će ga i na Facebooku, a građanima je već krenulo 20.000 pisama.

- Potrošit ćemo približno 500.000 kuna, a morat ćemo se kreditno zadužiti, kazao nam je prvi čovjek gradskog SDP-a Vladimir Šepčić.

Kako su s SDP-om koaliciju potpisali HSLS, HSS, SDA, ARS, HSU i IDS, taj se iznos odnosi i na te stanke, a V. Šepčić kaže da će, nakon izbora, morati pomoći u vraćanju kredita.

Nikša Grabovac iz HDZ-a kaže da još nisu napravili proračun, ali vodit će se računa o štednji, a hoće li netko od estradnjaka predizbornu kampanju malo raspjevati, još se ne zna.

Čini se da će pjevači, koji su navikli da na izborima i njima pripadne dio kolača, biti kolateralne žrtve, jer u strankama napominju da će se koncert organizirati uz završni skup, ali prednost će imati simpatizeri koji će nastupiti besplatno.

Na to računa i PGS, a kandidat za gradonačelnika, Nikola Ivaniš, kaže da će se potrošiti 300.000 kuna vlastitoga novca te onaj prikupljen od donatora i sponzora, a možda će se morati i kreditno zadužiti. U završnici kampanje nastupit će jedan ili dva pjevača, ali besplatno, jer su birali simpatizere.

IDS najrastrošniji
I istarski političari razmišljaju tako. Tajnik županijskog HDZ-a Marino Roce, kaže da će se potrošiti 150 tisuća kuna.

- Izravno ćemo se obraćati građanima, te potrošiti nekoliko desetaka tisuća kuna od članarina i kredita, kažu u SDP-u, a IDS planira potrošiti čak 1,5 milijuna kuna.

- Završni skup bit će u Puli, ali bez pompe, kaže tajnik Tedi Chiavalon. Ladonjin kandidat za župana, Plinio Cuccurin, ističe da na izbore idu vlastitim snagama, a za župana su namijenili 420.000 kuna. ISDF planira 30.000 eura, a neki estradnjaci su nam obećali da će pjevati besplatno, kaže predsjednik Livio Bolković. Zelena stranka, kaže Josip Anton Rupnik, nema novca, a građanima će se predstavljati uz stranke s kojima će koalirati, te neće potrošiti ni lipe.


Oliverov koncert nije predizboran

Budući da je na konferenciji za novinare, na kojoj je predizbornu kampanju objavio SDP-ov kandidat za gradonačelnika, V. Obersnel, najavljen koncert Dame biraju Olivera Dragojevića, koji stranka daruje ženama, pitali smo koliko će poskupjeti kampanju. - Koncert nema veze s izborima. SDP, kao i uvijek za Dan žena, daruje kazališnu predstavu, a ove godine smo se odlučili za koncert. Što možemo kad pada u doba kampanje, kaže V. Šepčić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije