UČIT ĆE KAKO RUKOVATI S KALAŠNJIKOVOM

Rusija uvela novi predmet u škole: 'Vojno obrazovanje je važno, to djeci treba'

FILE PHOTO: Russian President Putin delivers a lesson at Kyzyl school
Foto: VYACHESLAV PROKOFYEV/REUTERS
1/3
03.09.2024.
u 14:07

Kremlj je ponovno pisao udžbenike povijesti u kojima se nalazi citat Vladimira Putina koji tvrdi kako Rusija nije započela rat.

Rusija uvela novi predmet u škole u sklopu kojega će učenici stariji od 13 godina učiti o borbenim dronovima i vojnim pravilima, a starijoj djeci će pokazati kako se rukuje s kalašnjikovom. Naime, predmet Osnove sigurnosti i obrane domovine podržavaju i odrasli koji smatraju kako je važno da djeca steknu vojno znanje.

"To je sjajno. Osnovno vojno obrazovanje je važno. U moje vrijeme sastavljali smo kalašnjikov za minutu. Mislim da djeci to treba" rekla je jedna baka nakon što je odvela unuka u školu. "Pozdravljam to" dodala je druga baka ispred jedne škole u Moskvi, piše Sky News. Rusija uvođenjem ovakvih predmeta i mjenjanjem kurikuluma želi oblikovati javno mišljenje o ratu u Ukrajini te time potiču mišljenje kako je rat u Ukrajini obrambena akcija protiv zapadne agresije. 

FILE PHOTO: A portrait of Russian President Vladimir Putin is seen on a page of the chapter "Russia Today - The Special Military Operation" in the newly published textbook for school children entitled "History of Russia 1945 - the start of 21st Century" in this illustration picture taken August 10, 2023. REUTERS/Shamil Zhumatov/Illustration/File Photo Photo: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS
Foto: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS

Naime, Kremlj je ponovno pisao udžbenike povijesti, kao i svake akadamske godine od početka rata, u kojima se nalazi citat Vladimira Putina koji tvrdi kako Rusija nije započela rat. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Limuzina, crveni tepih i svečani doček s konjanicima: Ovako je Putin primljen u Mongoliji

FILE PHOTO: Russian President Putin delivers a lesson at Kyzyl school
1/21
Ključne riječi

Komentara 1

FU
Fusnota
14:28 03.09.2024.

Imformer je već u 2 mjesecu 2022 objavio da je Ukrajina započela policijsku akciju ulaskom ukrajinskih snaga u rusiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije