veliki gaf

Ruski vojni savjetnik nije znao da je uključen mikrofon, pa otkrio ono što Moskva skriva

Ruslan Pukhov
Foto: Twitter
1/3
21.10.2022.
u 20:16

Kremlj je opovrgnuo da su dronovi koji su poslani na Kijev napravljeni u Iranu

Savjetniku ruskog ministarstva obrane dogodio se gaf dok je davao intervju, a snimka se proširila društvenim mrežama. Naime, uhvaćen je kako otkriva da je Moskva koristila samoubilačke bespilotne letjelice koje je proizveo Iran za napade na ukrajinske gradove. Podsjetimo, i Rusija i Iran odbacili su te navode. 

Ruslan Pukhov, koji je također vojni stručnjak, dao je intervju za Russian Business Channelu (RBC TV). Nakon što ga je voditeljica predstavila, Pukhov se može vidjeti u snimci kako hoda po pozornici i sjedne do voditelja. Čini se da Pukhov nije bio svjestan da je da je uključen mikrofon, te je otkrio da je Rusija koristila samoubilačke letjelice iranske proizvodnje, piše Telegraph

Moglo se čuti kako Pukhov govori voditelju. "Svi znamo da su dronovi iranski, ali vlada to nije priznala."

Kremlj je zanijekao da su dronovi koji su poslani na Kijev u napravljeni u Iranu, inzistirajući da je korištena ruska oprema. Dronovi su na ruskom preimenovani u "Geranium-2", oni su, kako piše Telegraph, prefarbani iranski dronovi Shahed-136 kupljeni kada je Vladimir Putin, ruski čelnik, putovao u Teheran u srpnju.

Američki obavještajci čak su izvijestili da su pripadnici Iranske revolucionarne garde navodno bili na Krimu i obučavali rusku vojsku kako učinkovito koristiti bespilotne letjelice.

Video: Rusi masovno dolaze u Srbiju, cijene najma u Beogradu i Novom Sadu otišle u nebo: 'Ne pitaju za cijenu'


Ključne riječi

Komentara 24

XA
xaron
20:52 21.10.2022.

Taj dron je jako jednostavan i bilo ko ga može napraviti. Sav materijal košta manje od 5000€ . Benzinski motor 50 ks je za jednokratnu upotrebu ( 10-12 sati ) je najskuplji a može biti i najnižeg kvaliteta. Ostaje GPS,S, ili kamera za navodjenje koji se mogu kupiti jeftino na tržištu. Bilo koja zaštita protiv ovog drona je višestrulo skuplja od njega.

DU
Deleted user
23:49 21.10.2022.

dobro da covjek nije prdnuo, a to ciji su dronovi su price za malu djecu onaj ko treba da zna, zna

ZA
zarko815
23:10 21.10.2022.

Sve su to izmišljene laži protiv druga Putina i naših prijatelja Rusa, to najbolje zna naš slučajni predsjednik drugovi benava, petrov, grbin, drugarica peović, ostale narikače i narikači

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije