Šostar upozorio:

'S obzirom na cijelu situaciju, bojim se da nas iza Nove godine čeka još jedan val'

Zagreb: Šostar i Capak na Velesajmu, novoj lokaciji za COVID 19 testiranje
Matija Habljak/PIXSELL
03.11.2021.
u 07:54

Dijana Mayer iz HZJZ-a istaknula je da znamo i da se cijepljeni mogu zaraziti, ali da su njihove šanse za zarazu od 8 do 10 puta manje u odnosu na necijepljene

O problemima i mogućim rješenjima u emisiji "U mreži prvog" govorili su Dijana Mayer iz HZJZ-a, Zvonimir Šostar iz NZJZ-a dr. Andrija Štampar, Julije Meštrović, ravnatelj KBC Split i Leonardo Bressan iz Koordinacije liječnika obiteljske medicine Primorsko-goranske županije.

Splitska bolnica je pred velikim problemima.  - Pred velikim smo izazovima, imamo 132 hospitaliziranih, od toga ih je 32 na respiratoru. Odlučivat će se jutros kako dalje. Nikada nismo bili u ovakvoj situaciji. Oni koji nisu na respiratoru imaju teži oblik bolesti te im je potreban kisik - ističe ravnatelj KBC-a Split, Julije Meštrović. Govoreći o limitima, kažu da ih ipak još nisu dosegli te da će se reorganizirati. 

- Od jučer 40 umrlih, njih 29 nije bilo cijepljeno. Već godinu dana ponavljamo i apeliramo na građane da se cijepe - kaže Dijana Mayer iz HZJZ-a ističući da znamo i da se cijepljeni mogu zaraziti, ali da su njihove šanse za zarazu od 8 do 10 puta manje u odnosu na necijepljene. Imaju i 20 puta manju šansu da će biti hospitalizirani.  Oni koji su se u siječnju ili veljači cijepili, oni su sada na redu da dobiju treću dozu - dodaje Mayer.

- Jesmo li s vrlo visokim brojkama stigli do vrha, za sada ne znamo, brojke će sigurno biti visoke još nekoliko dana - dodaje.

- Nažalost, ja vjerujem s obzirom na cijelu situaciju, da imamo vrlo niske brojke cijepljenjih, da nas iza Nove godine čeka još jedan val jer antivakseri su iznimno snažni. Ne rade dobro svojim prijateljima, sugrađanima i stanovnicima. Bojim se da kada se ovo malo stiša, bojim se da ćemo do 1. prosinca imati 10 tisuća mrtvih. Jedan ozbiljan grad umire, a ionako nas je malo, ističe Zvonimir Šostar iz NZJZ-a dr. Andrija Štampar. 

Ključne riječi

Komentara 7

KU
Kultura
08:29 03.11.2021.

U kakvoj zemlji zivimo kad su znanstveni i moralni autoriteti ljudi protiv kojih se vode kazneni postupci na sudu zbog milijunsjih pronevjera. Katastrofa.

Avatar duje912
duje912
09:03 03.11.2021.

nastavnici i navijaju za to..opet će raditi samo 3 mjeseca a plaća ide...a djeca ispaštaju.

AA
aabbcc
11:04 03.11.2021.

Valovi su izmisljeni radi turista i praznika a ne radi korone a ovim strucnjacima ko djeci udarili valovi u glavu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije