DRŽAVNI INSPEKTORAT

S polica se povlači nekoliko serija morske soli: U pakiranjima pronađene čestice plastike

Foto: Pixabay
1/3
08.07.2024.
u 00:25

Proizvod nije u skladu s EU Uredbom 178/2002 o u područjima sigurnosti hrane

Državni inspektorat RH izvijestio je o opozivu nekoliko serija proizvoda morske jodirane soli u mlincu, austrijskog proizvođača Kotanyi, zbog utvrđenih čestica plastike nastalih prilikom mljevenja soli, priopćila je u nedjelju Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

S tržišta se povlače serije:

KOTÀNYI Morska sol jodirana-mlinac 92 g, proizvođača KOTANYI GmbH, Austrija, najbolje upotrijebiti do: 04.07.2026./ lot: 429739:

KOTÀNYI Morska sol jodirana-mlinac 92 g, proizvođača KOTANYI GmbH, Austrija, najbolje upotrijebiti do: 09.09.2026./ lot: 433862;

KOTÀNYI Morska sol jodirana-mlinac 92 g, proizvođača KOTANYI GmbH, Austrija, najbolje upotrijebiti do: 04.06.2026./ lot: 428039.

 

POVEZANI ČLANCI:

Proizvod nije u skladu s EU Uredbom 178/2002 o u područjima sigurnosti hrane. Detalji o opozivu proizvoda dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom - https://www.kotanyi.com/hr/povlacenje-proizvoda/. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podatcima, navodi HAPIH.

 

>> FOTOGALERIJA Ovo je sedam najbizarnijih europskih jela. Jeste li ih kušali?

1/7
Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
19:37 07.07.2024.

Od kuda je plastika dosla u sol? Pa sam mlin je napravljen od plastike i tvrdoca kristala soli uzrokuje ponekad lomljenje komadica mlina i onda plastika izade s solju u hranu. Drugo vaznije pitanje je sta se dogodi s tom cesticom plastike koja dode u hranu? Covjek ju pojede s hranom, cestica ude u probavni trakt i jedaka nepromjenjena izade kakva je i usla! U cemu je problem? Problem je u glavama politicara ignoramusa koji legistriraju zakone i pravila e da bi opravdali vlastito postojanje i zivot na visokoj nozi o trosku raje! Mlincek je izraden iz HMWHDPE na koji je nemoguce kemijski djelovati u ljudskom organizmu zapravo nemoguce djelovati u laboratorijima ili strojarskim radionicama u cijelom Zagrebu! Plastika o kojoj je rijec je otporna na sve svakodnevne kemikalije koje se nalaze u trgovinama ili laboratorijima! Moguce je proizvesti specijalnu "po mjeri" smjesu u kojoj se polyolefini mogu kemijski razgradivati kuhanjem na visokim temperaturama i to je jedini nacin razgradnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije