Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuzna jurilica

Sad se zna i kako je mladi Mihalić došao do Lamborghinija: 'Dao sam ga u zamjenu za 197.000 testova'

Varaždin: Dizajner Filip Mihalić
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
18.05.2023.
u 08:47

Sin poznatog hrvatskog tajkuna ispričao je kako je luksuzni auto bio u njegovu vlasništvu prije nego što je dospio u ruke Filipu Mihaliću.

"Ja Filipa ne poznajem toliko dobro. Mogu reći da je naš odnos površan. Znam ga iz konteksta artikala za koronu, testova opreme... U Hrvatskoj je pedesetak firmi koje se među sobom poznaju i koje su putem različitih kupaca sudjelovale u poslu s opremom za koronu. S njim nisam imao posla, izuzev tog auta. Osim toga nismo poslovali ni prije ni poslije. Nikad ništa nisam kupio od njega niti sam prodao", ispričao je za 24sata Mateo Šarić.

Upravo je od njega Filip Mihalić kojeg trenutačno istražuju policija i PNUSKOK zbog sumnje u krivotvorenje COVID testova, nabavio Lambroghini. Luksuzni automobil upao je javnosti u oči nakon što se počelo pisati da je Filip u početku uvozio originalne kineske testove, a zatim prešao na krivotvorine iz turske tvornice koje je raspačavao po Hrvatskoj i EU.

VEZANI ČLANCI:

Mateo Šarić, inače je sin Marijana Šarića, tajkuna čija se tvrtka među ostalim bavi prodajom medicinske opreme. Kad je odlučio prodati auto, prijatelj mu je rekao da je Mihalić zainteresiran. Tražio je ga je 200.000 eura.

"Auto je glasio na moju firmu. Izdao sam fakturu za Lamborghini njegovoj firmi Buryen, a on je meni izdao fakturu za testove. Mislim da ih je bilo 197.000 komada. Ja sam ih odmah preprodao jednoj hrvatskoj firmi koja se bavi uvozom COVID testova. Oni su ih iz usluge preuzeli i prodali u inozemstvo jednom španjolskom kupcu. Zatim su mi uredno vratili novac od prodaje testova. Ta firma bila je samo posrednik. Prodani su za cijenu koja je zadovoljavala cijenu auta. Testovi su kupljeni po tržišnoj cijeni. Prodaja je realizirana otprilike u svibnju 2022. godine. Nakon toga sam se s Filipom čuo samo jedanput, nakon nekoliko mjeseci. Zvao me zbog servisa za auto", kaže Šarić za 24sata. Portal dalje piše kako su 197.000 komada testova Španjolci kupili za malo više od 177.000 eura, odnosno oko 1,3 milijuna kuna. Šarić kaže i kako nije sumnjao ni u kakve malverzacije.

Komentara 9

DU
Deleted user
09:24 18.05.2023.

Preprodao krivotvorene covid testove, ha ha! Pa sve vezano uz covid je velika krivotvorina.

Avatar Carbonado
Carbonado
19:40 18.05.2023.

Mali je poduzetnik u svakom smislu te riječi. Ne znam bih li se A) divio smjelosti i bezobrazluku, B) bio bijesan i navijao za strogu kaznu ili C) bio u depresiji jer sam očito jedna od rijetkih budala ovdje koja živi od svoje plaće...

Avatar Striborski
Striborski
00:43 19.05.2023.

A tko je nama kriv što nismo lupeži ... rekli bi neki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije