Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Kajzerica

Sadnjom školskog povrtnjaka učenici obilježili Dan planeta Zemlje

OŠ Kajzerica
Foto: OŠ Kajzerica
1/2
22.04.2016.
u 17:23

Učenici OŠ Kajzerica izgradili su i zasadili školski povrtnjak te uredili školski vrt o kojem će sami brinuti i pratiti rast i razvoj povrća i voća

Uređenjem školskog vrta i sadnjom uzdignutih gredica obilježen je dan Dana planeta Zemlje u Osnovnoj školi Kajzerica u Zagrebu. Školski je tjedan završio na najbolji mogući način, podizanjem svijesti o važnosti očuvanja okoliša i odličnom zabavom u školskom povrtnjaku koji su učenici zasadili sami.

Uz pomoć krajobrazne arhitektice i vlasnice tvrtke Moj balkon Željke Kolak i profesorica, učenici OŠ Kajzerica izgradili su i zasadili školski povrtnjak te uredili školski vrt o kojem će sami brinuti i
pratiti rast i razvoj povrća i voća. 

– Oduševila sam se entuzijazmom djelatnika škole i klincima koji su zainteresirani za prirodu, aktivni su u raznim ekološkim akcijama, voljni su raditi sa zemljom i ne boje se uprljati ruke i odjeću – kroz smijeh objašnjava Željka te dodaje kako je širenje svijesti o važnosti organskog uzgoja i očuvanja planeta Zemlje među najmlađima zadatak kojeg ispunjava sa zadovoljstvom.

Djeca su sudjelovala donošenjem presadnica za povrtnjak, a materijal potreban za izradu i sadnju uzdignutih gredica donirali su partneri tvrtke Građa d.o.o., Cemex Hrvatska, agroHoblaj i HomeOgarden

Tvrtka HomeOgarden pobrinula se da učenici svoje uzdignute gredice zasade u organskom supstratu, a svi proizvodi koji će se koristiti za prihranjivanje i zaštitu bilja organskog su podrijetla i potpuno sigurni za djecu.

– HomeOgarden je sa zadovoljstvom podržao ovu akciju i pridružili smo se školarcima u pripremama i sadnji gredica. Svi proizvodi su 100 % prirodni i sigurni za djecu i upravo smo se zbog toga rado odazvali ovoj akciji – rekao je Marko Sikošek, predstavnik tvrtke HomeOgarden.

Ova akcija je nastavak na prošlogodišnje ozelenjavanje škole održano na Međunarodni dan zelenih škola koji je povezan s globalnim pokretom Green Apple Day of Service u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. Tom je prilikom u OŠ Kajzerica tvrtka Moj balkon uz pomoć učenika i profesora ozelenila školsku terasu i prostor ispred ulaza u školu te je posađeno nekoliko voćaka u dvorištu škole.  

>>Savez za energetiku Zagreba obilježio Dan planeta Zemlje

Ključne riječi

Komentara 1

HH
helgin@hogar
22:56 22.04.2016.

lijepo, ali me zaboli za os kajzerica, iz razloga sto su danas stotine skola imali kojekakve sadnje biljaka i drveca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije