Splitsko vijeće

Sanja Bilač: Keruma opet nema, pitam se trijezni li se možda

\'24.02.2011.,Split - Odrzana sjednica Gradskog vijeca .Zeljko Kerum Photo: Nino Strmotic/PIXSELL\'
Nino Strmotic/PIXSELL
22.09.2011.
u 13:55

Gradonačelnik Željko Kerum nije došao na sjednicu iako je na dnevnom redu izvještaj o njegovu poslovanju kao i o polugodišnjem izvršenju proračuna.

– Grad Split je pred bankrotom, a gradonačelnik Željko Kerum nije bio ni na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Ja se pitam cijelo jutro trijezni li se možda nakon sinoćnjeg nastupa na Hrvatskoj televiziji – rekla je novinarima Sanja Bilač, vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću, nakon što je prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna za prvu polovicu godine. Manjak od 52 milijuna kuna, Ljiljana Vučetić, pročelnica za financije, kao i predsjednica vijeća Nevenka Bečić pravdale su smanjenjem prihoda zbog izmjene zakona i lošom investicijskom klimom.

– Izvršenje proračuna pokazuje veliki podbačaj, ali Grad nije pred bankrotom i ne treba plašiti investitore. Problem je u tome što aktualna vlast prihvaća politikantske, nerealno visoke proračune koji se ne mogu ostvariti – tvrdi Goran Kovačević (HNS).

– Gradonačelnik ignorira i podcjenjuje ne samo vijećnike nego i službenike Grada koji su uložili velik trud da napišu izvješće. Izbjegava sjednicu na kojoj treba dati izvješće i o svom radu – rekao je Ivo Baldasar (SDP).

Luka Roguljić primijetio je da nema ni njegova stranačkog kolege, predsjednika splitskog SDP-a Marijana Jurjevića zahvaljujući čemu Kerumovoj većini treba 12, a ne 13 glasova.

Unatoč tome prijedlog da se obitelji plivača Duje Draganje isplati odšteta za objekt na cesti do rodilišta, koju Grad planira sagraditi, nije prošao. Razlog je što na pogodbu nisu pristala dva suvlasnika pa se, i kada se plati obitelji Draganja, cesta ne može početi graditi. Problem će, kažu, pokušati riješiti u paketu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije