SJAJNA PORUKA

Sarajevski umjetnik posvetio crtež hrvatskim vatrogascima: 'Ne gasi voda nego znoj hrabrih'

Ilustracija posvećena vatrogascima
Foto: midoka5anovic/Instagram
1/6
31.07.2024.
u 14:54

Slične slike koje pozivaju na međusobno razumijevanje i podršku objavljivao je i vezano za razne druge tragedije, poput smrti Danke Ilić, petrinjskog potresa, dana sjećanja na genocid u Srebrenici...

Umjetnik iz Sarajeva, Midhat Kapetanović, ilustracijom je odlučio odati počast hrvatskim vatrogascima koji su od jučer na terenu zbog tri simultana, velika požara na području Dalmacije.

Sliku odlučnih galebova koji lete nad požarom noseći kante vode, a iza kojih stiže i prepoznatljivi žuti kanader opisao je rečenicom "vatru ne gasi voda, nego znoj hrabrih". 

Inače, ovaj Sarajlija poznat je po dirljivim ilustracijama čiji je cilj zbližiti Srbe, Hrvate i građane BiH u svjetlu velikih tragedija. Tako je, na primjer, prije nekoliko tjedana objavio sliku Zagija kako liže sladoled i pokazuje srednji prst oluji uz koju je napisao "Neki ga zovu tučom, neki gradom...za moju purgersku raju je to samo sladoled sa bezveznim ukusom".

Slične slike koje pozivaju na međusobno razumijevanje i podršku objavljivao je i vezano za razne druge tragedije, poput smrti Danke Ilić, petrinjskog potresa, dana sjećanja na genocid u Srebrenici itd.

VIDEO Veliki požar u Tučepima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije