Lions Dani u Opatiji

Scruggs: Moje je poslanje biti čista i otvorena srca u službi drugima

lions (1)
Foto: Goran kovačić/PIXSELL
1/3
25.04.2011.
u 09:10

U svijetu danas 1,35 milijuna članova ove humanitarne organizacije raznim projektima koje finaciraju i provode olakšavaju život ljudima kojima su potrebne različite vrste pomoći

Više od stotinu članova Lions klubova iz Hrvatske, Italije, Austrije, Mađarske i Slovenije okupilo se ovoga vikenda u Opatiji na 15. Lions Danima mira. Uz druženje i prigodne programe na Danima mira, Lionsi iz pet zemalja regije razmijenili su iskustva i dogovorili suradnju u brojnim humanitarnim projektima koje ta organizacija  s više od 1,35 milijuna članova provodi u cijelom svijetu ističući kao svoju najvažniju zadaću razumijevanje među narodima i služenje zajednici i općem dobru pod geslom "Mi služimo".

U Hrvatskoj danas postoji  65 klubova s 1600 članova objedinjenih u Distrikt 126 čiji je guverner ove godine Nikola Plavec kojemu je moto djelovanja "Ponosno služimo". Hrvatska ima i svog predstavnika u Upravi LCI-a , Riječanina Bojana Šobera koji je i međunarodni direktor . 

Aktivnost i ustrajnost hrvatskih Lionsa u brojnim projektima usmjerenim na djecu i mlade i jačanju lajonizma u Hrvatskoj  pohvalio je i međunarodni predsjednik Lions International Cluba Sid. L. Scruggs III koji je sa suprugom Judy boravio na opatijskim Danima mira. Kako je istaknuo,  biti u službi drugima čista i otvorena srca njegovo je poslanje, a kao predsjednik najbolje i najtransparentnije nevladine organizacije u svijetu, kako je LIC ocijenio Financial Times, širom svijeta, u različitim državama u kojima obilazi Lions organizacije, svaki se put iznova uvjeri da Lionsi, ovisno o potrebama, na različite načine ljudima olakšavaju život, a to je uvijek, kazao je, poticaj za još predanije djelovanje.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije