Konvencija

SDP-ov 'summit' u sjeni afere automobili

Zoran Milanović
Marko Lukunić/PIXSELL
21.02.2014.
u 08:00

Osim šefa stranke Zorana Milanovića, govorit će i Milanka Opačić, Branko Grčić, Siniša Hajdaš Dončić i Neven Mimica.

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović danas će na stranačkoj tematsko-izvještajnoj konvenciji u Zagrebu, pred 720 SDP-ovih delegata i gostima iz stranaka vladajuće koalicije, održati motivacijski govor i predstaviti najvažnije Vladine ciljeve koje planira odraditi u iduće dvije godine, do kraja mandata.

Osim njega, govorit će još i potpredsjednica Vlade i stranke Milanka Opačić (o reformskim planovima), potpredsjednik Vlade Branko Grčić predstavit će ekonomske mjere koje planira provesti u ovoj i idućoj godini, a ministar Siniša Hajdaš Dončić pričat će o restrukturiranju i sudbini javnih poduzeća. Govorit će i član “europske vlade”, povjerenik Europske komisije Neven Mimica. Može se pretpostaviti da će Mimica dobar dio govora posvetiti i pripremi za svibanjske europske izbore. Kako stvari sada stoje, upravo će Mimica biti nositelj koalicijske liste. Iako šef SDP-a stranci još nije predstavio svoj prijedlog liste, izgledno je da će na vrhu liste biti Neven Mimica i vjerojatno Tonino Picula.

Treći će biti Jozo Radoš (HNS), četvrti Ivan Jakovčić, a peto, vjerojatno posljednje mjesto koje “sigurno” vodi u Bruxelles, još je otvoreno. Iako u SDP-u tvrde da to baš i nije tako, sigurno je da će konvencija biti opterećena “aferom Auti”, a još više sukobom između Milanovića i Slavka Linića. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ministar financija danas uopće doći na skup.

>>Milanović: Linić je bio na televiziji dvostruko više nego ja u ove dvije godine

>>Ovo su najtraženiji lokalni političari. Žele ih i HDZ i SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije