ODOBRENI BROJNI ZAHTJEVI

SDP-ova gradonačelnica zadovoljna sastankom s ministrom Bačićem

Sisačka gradonačelnica Ikić Baniček sa suradnicim provjerila kako napreduje obnova Gradske vijećnice
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
08.05.2023.
u 13:42

Radni sastanak iskorišten je i za finaliziranje lokacija gradskih parcela na kojima će se graditi zamjenske zgrade za stradale u potresu

SDP-ova gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček zadovoljna je rezultatima dogovora i sastanka s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem.

„Nakon sastanka gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček i ministra graditeljstva Branka Bačića u Zagrebu pokazalo se da je novi ministar Bačić prvi u nizu u zadnjih 10 godina koji je odgovorio na zahtjev Grada Siska za rješavanjem nagomilanih imovinskih problema i to pozitivno.“ – objavljeno je, naime, na internetskim stranicama Grada Siska.

Ministarstvo je tako odobrilo davne zahtjeve Grada za dodjelom nekretnina u državnom vlasništvu: Mjesnog doma Sisak Novi u Perivoju Viktorovac, zatim sportskog igrališta NK Posavine i Mjesnog doma u Prelošćici i jedne manje parcele na popularnom dječjem igralištu kolokvijalno zvanom „Majmunjak“.
 
„Uz rješenja ovih imovinskih pitanja otvorene su mogućnosti i za pozitivno rješenje drugih zahtjeva Grada, a posebno zamjene zgrade Gradske vijećnice i zgrade Županije s obzirom na to da Grad koristi vlasništvo RH, a Županija koristi vlasništvo Grada Siska. Grad je spreman ustupiti i objekt Gimnazije Sisak, kao i zgradu koju koristi Geodetska uprava i sl. za nekretnine koje koriste gradske ustanove i Grad, a nalaze se u državnom vlasništvu.“ – ističu u gradskoj upravi.

Radni sastanak iskorišten je i za finaliziranje lokacija gradskih parcela na kojima će se graditi zamjenske zgrade za stradale u potresu. Nakon posljednjeg usuglašavanja mogućih lokacija najizglednije rješenje je da će se šest zgrada graditi u Ulici Frana Kršinića (preko puta Mjesnog doma Zeleni Brijeg), iza POS-ovih zgrada u Petrinjskoj, zatim u Krležinoj ulici i na križanju Držićeve i spojne Ulice Ive Andrića.
 
„U zgradama za koje će zemljište ustupiti Grad, kao i osigurati gradske komunalne priključke, Grad će nakon obnove oštećenih objekata stanarima dobiti određene stanove, koji će se koristiti za stambeno zbrinjavanje siromašnih sugrađana.“ – najavljuju u Gradu Sisku. Naime, u potresu je stradalo i na desetke gradskih stanova u kojima su se zbrinjavali socijalni slučajevi.

Vlada je, inače, na svojoj prošlotjednoj sjednici donijela odluku kojom se Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina određuje investitorom za izgradnju 11 višestambenih zgrada za privremeno zbrinjavanje stradalnika u potresu, na državnim parcelama. Tom odlukom su navedene parcele  u Sisku, Topuskom, Sunji, Jasenovcu i Glini gdje će se ukupno graditi 11 zgrada s oko 197 stambenih jedinica.

Plan je izgraditi 30-ak takvih zgrada u koje bi se smjestili stradalnici u potresu, a nakon obnove stanovi bi bili dati na korištenje jedinicama lokalne samouprave, prvenstveno Sisačko-moslavačkoj županiji, koji bi te stanove mogli koristiti za privlačenje liječnika na rad u zdravstvene ustanove na ovom području, za mlade obitelji, itd.

VIDEO Mještanin tvrdi: Nasred ceste u Pirovcu netko počeo graditi bazen

Komentara 1

Avatar film
film
20:15 08.05.2023.

jel to ona kaj neda djeci čiji roditelji nisu u SDP-u igrati hokej u gradskoj dvorani....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije