Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužio poslodavca

Sedam godina nije dolazio na posao, a primao je plaću: Mora platiti 137.000 eura odštete

Pula: Marko Grbac Knapić organizira edukativno-praktične radionice "Sam(a) svoj majstor"
Srecko Niketic/PIXSELL
04.09.2023.
u 08:04

Muškarac na koncu nije uspio dokazati da ga je poslodavac uznemiravao na osnovi spola, diskriminirao, omalovažavao, podcjenjivao njegov rad ili da je povrijedio njegovo pravo na dostojanstvo.

Na području Zagreba jedan je muškarac, punih sedam godina nije dolazio na posao te je nedavno odlučeno da poslodavcu mora platiti 137.000 eura odštete. Radio je kao kućni majstor u domu za djecu, ali tamo nisu bili zadovoljni njegovim radom, više puta su ga upozoravali na to, ali umjesto poboljšanja, radnik je tužio ustanovu u kojoj je radio radi uznemiravanja i diskriminacije.Sve se to dogodilo još u studenom 2012. godine.

Nakon toga muškarac prestaje dolaziti na posao, a poslodavac mu je do prosinca 2019., isplaćivao punu plaću.  “Za vrijeme prekida rada, dom za djecu mu je isplaćivao plaću u iznosu na koji bi imao pravo da je radio. U tom razdoblju Dom je na ime bruto plaće, darova za zaposlenike te jubilarne nagrade isplatio ukupno 897.705,03 kune” navodi se u presudi, piše Danica.hr.

Muškarac na koncu nije uspio dokazati da ga je poslodavac uznemiravao na osnovi spola, diskriminirao, omalovažavao, podcjenjivao njegov rad ili da je povrijedio njegovo pravo na dostojanstvo. Na poslu se samoinicijativno pojavio u prosincu 2019., ali odmah mu je uručen otkaz, nakon toga je podnio tužbu tvrdeći da je otkaz nezakonit i traži da ga ipak vrate na posao. Postupak je u tijeku i još nije donesena presuda.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Nastavljamo inspekciju održavanosti Zagrebačkih kvartova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije