Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODAN MARENDIĆ

Šef splitske policije podnio ostavku, a sada je imenovan Božinovićevim savjetnikom

Split: Načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio neopozivu ostavku
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
01.07.2024.
u 14:07

Maredić je podnio ostavku početkom travnja nakon što je njegov 17-godišnji sin uhićen kao jedan od petorice napadača na teško ozlijeđenog 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Splitu

Bivši načelnik policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić koji je u travnju podnio ostavku nakon što je jedan od njegovih sinova sudjelovao u teškom ozljeđivanju mladića imenovan je savjetnikom ministra unutarnjih poslova za policijske poslove. MUP je medijima potvrdio da je Marendić krajem svibnja privremeno premješten na radno mjesto savjetnika ministra za policijske poslove.

“Slobodan Marendić s položaja načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske razriješen je na osobni zahtjev. To naglašavamo iz razloga što se osobno nije ogriješio o pozitivne pravne propise niti je u njegovu radu rukovođenjem policijske uprave bilo propusta, već se pozvao na svoje moralno pravo izuzeti se od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a”, odgovorili su za N1 iz MUP-a. Dodaju i da je Marendić jedan od najiskusnijih u MUP-u te da savjetnički položaj nije rukovodeći.

Marendić je podnio ostavku početkom travnja nakon što je njegov 17-godišnji sin uhićen kao jedan od petorice napadača na teško ozlijeđenog 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Splitu. Na svom Facebooku nakon ostavke napisao je da iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti se osobno ogriješio o zakon, smatra da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac nespojiva s njegovom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Pritom je obitelji ozlijeđenog mladića izrazio žaljenje zbog spornog događaja i nadu u što skorije ozdravljenje. Marendić je i u listopadu 2018. dao ostavku na načelničku dužnost jer mu je stariji sin razbio službeni automobil.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 5

TM
trade_mark
14:21 01.07.2024.

pa nismo ni sumnjali da to tako ide. sad čekamo vidjeti gdje će se uzorni sinovi zaposliti, u kojoj policijskoj postaji i na kojem radnom mjestu. zna se, vjerodostojno!

KI
kiselovrhnje
14:31 01.07.2024.

Dva puta podnio ostavku, prvi put su ga potiho vratili na isto mjesto nakon sto mu je sin skrivio prometnu nesrecu sa njegovim sluzbenim automobilom. A sada kad mu je opet taj divni potomak prebio nekoga, oni ga opet uhljebili na jos bolju poziciju. Rekao bih da ovoga nema ni u Africi, ali ne zelim vrijedati drzave razvijenije od Hrvatske. Hvala HDZ na ovoj lijepoj poruci koju saljete stoki sitnog zuba.

BI
billynik
14:18 01.07.2024.

A svastiku još nisu riješili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije