18.11.2014. u 12:00

Zna ministar da je lako ispuniti formular, a da je teško napisati Program ruralnog razvoja.

Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, odbacio je kao neistinite zamjerke neretvanskih proizvođača mandarina da su formulari za europske potpore bili prekomplicirani za ispunjavanje pa je Hrvatska povukla samo 18 posto ponuđenih bespovratnih sredstava. Zna ministar da je lako ispuniti formular, a da je teško napisati Program ruralnog razvoja. Program je toliko komplicirano napisati da je, piše tportal, Europska komisija vratila hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede taj službeni dokument sa 377 zamjerki, što dovodi u pitanje povlačenje stotina milijuna eura.

Zastava iz Knina putokaz drugim domaćinima

Josipa Rimac, gradonačelnica Knina, predajom 25-metarske hrvatske zastave s kninske tvrđave predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović izazvala je sve buduće domaćine koji moraju ugostiti tu predizbornu karavanu. U idućim danima možda ćemo nazočiti i drugim originalnim darivanjima pa tako pri prolazu kroz Čavoglave od domaćina možda dobije strojnicu Thompson, s juga Hrvatske možda ponese zastavu Libertas, a u Sinju nek joj dodijele alkarskog momka uz želju da kandidatkinja pogodi "u sridu". Posjeti li hrvatsku dijasporu u Salzburgu, možda joj izbornik Niko Kovač daruje komplet „kockastih" dresova. I njegov brat Robert također.

Uvjeren je da je došao do vrhunaca

Zoran Milanović, hrvatski premijer, u razgovoru za Novi list odbacio je novinarsku primjedbu da mu Vlada djeluje kakofonično i odgovorio kako je njegov model upravljanja doveo do "najviših vrhunaca". To se zove život u oblacima.

Učenike “počastili“ odlaskom na stranački skup

Rade Šimičević, ravnatelj zadarske Gimnazije Vladimira Nazora, poveo je školski zbor na stranački skup HDZ-a u zadarskoj Plovaniji s objašnjenjem da je to prilika da "djevojčice koje stalno vježbaju negdje pokažu kako lijepo pjevaju", piše zadarski.hr. Roditelji negoduju zbog instrumentalizacije djece u stranačke svrhe, ali uzalud jer Šimičevićev nadređeni, pročelnik za odgoj i obrazovanje i, nota bene, lokalni čelnik HDZ-a Jozo Nekić djecu ne smatra prevarenom, nego "počašćenom".

>> Milanović: Sudjelovat ću u Koloni sjećanja, spreman sam na zvižduke i blokadu

>> Jakovina: Papirologija za doniranje jabuka i mandarina nije bila prekomplicirana

Komentara 1

Avatar Daruvar_
Daruvar_
19:24 18.11.2014.

Jakovina ovaj put nije kriv, a poljoprivrednici su se pošteno osramotili. Nije slučajno iz EU-a lani stigla analiza da su hrvatski poljoprivrednici najneobrazovaniji u Europi. No nije sve izgubljeno, HZZ sufinancira tečaj opismenjivanja pa bi se mogli prijaviti i drugi će put znati ispuniti obrasce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije