Kriza u Ukrajini

Separatisti otkazali poslušnost Putinu: 'Referendum će se održati'

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
08.05.2014.
u 16:16

Odluku o održavanju referenduma donijele su separatistički vođe u regijama Donjeck i Luhansk

Proruski aktivisti na istoku Ukrajine odlučili su u nedjelju održati referendum o autonomiji iako ih je predsjednik Vladimir Putin zatražio da ga odgode, javlja BBC.

Putin je u srijedu od separatista zatražio odgodu referenduma kako bi se stvorili uvjeti nužni za ostvarivanje dijaloga. Ukrajinske vlasti tvrde kako rezultate referenduma neće priznati te će se "antiterorističke" operacije nastaviti.

Odluku o održavanju referenduma donijele su separatistički vođe u regijama Donjeck i Luhansk.

 – Prijedlog o odgodi referenduma možda je došao od osobe koja uistinu brine za ljude na jugoistoku zemlje, no mi služimo kao megafon naroda – rekao je Denis Pushlin, vođa separatista u Donjecku i dodao kako se užurbano radi na pripremi glasačkih listića.

>> Putin majstorski modelira umove zapadnjaka

Komentara 22

DI
dokazano.istinito
16:47 08.05.2014.

rusi su tako providni , da svako moze da vidi da je ovo pokusaj da se zavara "zapad" da tu nema nikakvu ulogu sada rsija zar su tolko naivni da mogu cionite i zapad da zavaraju

DI
dokazano.istinito
16:45 08.05.2014.

tu rusija nema nista upletene ruke i oruzja,pa ni vojnike bez ili sa onakama !? tko bi tako pomislio bio naivan isto toliko koliko bismo vjerovali da srbija nije bila upletena u rat i agresiu na Hrvatsku.. usi zele daa putina i rusiju prikazu kao da oni to ne rade

Avatar filipides
filipides
20:14 08.05.2014.

Po čemu oni moraju da slušaju Putina, mije on njihov presednik. A nije ni presednik Jacenjuk. Ne prihvataju tog kriminalca ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije