Apel za pomoć

Šestogodišnji Nino već drugi put proživljava zloćudni tumor na jetri

'zec01_bo1_sis_300111'
''
03.02.2011.
u 12:00

Svi koji žele pomoći obitelji iz Brežana Lekeničkih mogu to učiniti uplatom bilo kojeg iznosa na tekući račun otvoren pri Erste banci 3202511355

Osmeročlana obitelj Zec iz Brežana Lekeničkih ponovo proživljava teške trenutke. Nakon što je prije tri godine, sada 6-godišnji Nino izliječen od tumora na jetri, hepatoblastoma, bolest mu se ponovo vratila. Točna je dijagnoza zloćudna novotvorina na jetri i intrahepatičnim žučnim vodovima. I inače teškog imovinskog stanja, obitelj Zec muku muči u pronalasku financijskih sredstava potrebnih za liječenje sina, pa mole za pomoć.

Muka od kemoterapije

Majka Zlatica prisjeća se razdoblja kada je prije tri godine Ninu dijagnosticiran tumor na jetri.

– Kod prve bolesti išao je na četiri ciklusa kemoterapije u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu. Nakon toga operacijom su mu uklonili tumor, ali i dio jetre. Uslijedila su nova tri ciklusa kemoterapije. Na redovitoj kontroli lani u rujnu nalaz krvi pokazao je povećan tumorski marker, što je značilo da se tumor vraća. Svaka dva tjedna išli smo na kontrolu krvi jer su se liječnici nadali da se radi o nekoj upali ili bakteriji. Ninu su uputili i na PET CT cijelog tijela koji je pokazao upaljene limfne čvoriće i upalu sinusa. Ipak, markeri su se povećavali, prvo 95, pa 174, što je značilo da se tumor aktivirao na istom mjestu – sa suzama u očima objašnjava mama Zlatica teške trenutke koje su već jednom preživjeli. Prošlog tjedna Nino je primio prvi ciklus kemoterapije, a uskoro će i drugi. Koliko dugo će ih primati još se ne zna, a ako ne suzbiju širenje tumora, morat će na operaciju.

– Nažalost, ovu kemoterapiju puno teže podnosi nego prije tri godine, puno povraća i ništa ne jede, jedva ga natjeram da nešto stavi u usta – priča Zlatica, dok mali Nino, okružen svojom braćom i sestricom, uživa u trenucima zajedničke igre.

Osmeročlana obitelj Zec u maloj kući s jednom sobom i dnevnim boravkom, malom kuhinjom i kupaonicom, preživljava sa 2700 kuna plaće koju u VG Čistoći privređuje glava obitelji Mišo Zec. Osim toga, Nino još dobiva 1200 kuna osobne invalidnosti od Centra za socijalnu skrb.

I suprug Mišo bolestan

– Suprug Mišo je isto bolestan pa je često na bolovanju. U ožujku će na operaciju koljena jer ima cistu, pa ga čeka i duže bolovanje. Najveći trošak za sada nam je odlazak svaki dan u Zagreb u bolnicu s Ninom. Auto nemamo pa plaćamo autobus i tramvaj, a nešto treba kupiti i za jesti kad smo s njim cijeli dan. Najstariji sin Nikola ide u srednju školu pa i njemu treba svaki dan novac za put i hranu, a to često puta jednostavno nemamo – kaže uplakana Zlatica, uz nadu da će malom Ninu i drugi put liječnici spasiti život te da će na jesen, kao i ostala djeca, krenuti u školu.

Svi koji žele pomoći obitelji Zec mogu to učiniti uplatom bilo kojeg iznosa na tekući račun otvoren pri Erste banci: 3202511355.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije