Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURD Dva lica raperske zvijezde HDZ-a

Shorty četiri puta uhićen zbog droge

izb_shorty_tx.jpg
Foto: Željko Lukunić
29.10.2007.
u 21:01

Neslužbeno doznajemo da je policija u 2001. i 2002. podnijela dvije prijave protiv Dalibora Bartulovića Shortyja, raperske zvijezde koju je HDZ angažirao u predizbornoj utrci u borbi protiv droge.

On je četiri puta zatečen s manjom količinom marihuane, a podnesene su dvije prijave za posjedovanje droge te za omogućavanje drugim osobama uživanje opojnih droga. O tome je li Shorty i pravomoćno kažnjen na osnovi tih dviju prijava, u policiji ne znaju.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru postoji  trag da je 2001. zaprimljena prijava, a i ona je proslijeđena na nižu razinu, u Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. Riječ je o prijavi za posjedovanje marihuane, i to vjerojatno neznatne količine, tvrde u Odvjetništvu, a i to je sigurno otišlo u zastaru.

U Upisniku Općinskoga državnog odvjetništva ne smiju dati nikakvu informaciju bez općinske državne odvjetnice, a ona je na bolovanju. No, ipak doznajemo da je Općinsko državno odvjetništvo obradilo predmet Dalibora Bartulovića, podnijelo optužni prijedlog i kod njih je uvedeno kako je Općinski sud izrekao pravomoćnu presudu.

Na sudu su zaista donesene dvije pravomoćne presude, i to za kaznena djela koja je Shorty počinio 2001. i 2002. godine. Jednom je presudom izrečena novčana kazna, ali dosad nije plaćena pa ako uskoro ne bude plaćena, može se dogoditi da se zamijeni zatvorskom kaznom.

– Ne želimo komentirati hajku koja se podignula. Samo mogu reći da je riječ o 33 predstave “Ti možeš probat sve, samo drogu ne”, koje će Shorty izvesti po pokroviteljstvom HDZ-a – kaže njegova manadžerica Mirjam Dražić-Karalić.

 – On govori u prvom licu i kao uzor mladima želi poručiti da je droga štetna – kaže. Shorty nije član HDZ-a niti će pjevati za njih, ali je zahvalan HDZ-u što je podupro njegovu predstavu.
Ratko Maček, glasnogovornik Vlade i HDZ-a, tvrdi da je to hvalevrijedan projekt. Predstavu trebaju pogledati mladi kako ne bi ušli u pakao droge – tvrdi.

Prof. dr. Slavko Sakoman  tvrdi kako djeci treba kroz prevenciju u školama govoriti o štetnosti droga. Uvjeren je da jedna predstava neće bitno utjecati na razvijanje svijesti o štetnosti droga.

Smeta mu da glumci i pjevači dobivaju na stotine tisuća kuna kako bi govorili o problemu koji ne razumiju, a oni koji su stručni ni kune.


Izkave

Ratko Maček: – Znali smo da je Shorty uzimao marihuanu i zato je dobro da u predstavi upravo on govori o štetnosti droge.

Shorty: – Moja je predstava dugoročan projekt i nije napravljena za izbore. Riječ je o 500 izvedbi koje će biti poučne za djecu.

Sakoman: – Žalostan sam kad sustav prevencije u školama ne dobije ni kunu, a predstave dobiju iako ne nude sustavno rješenje. (A. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije