SLUČAJ IZ SRPNJA

Šibenska bolnica nakon šokantne ispovijesti rodilje s poroda: 'Pokrenuli smo unutarnji nadzor'

Šibenik: Opća bolnica opremljena je informacijskim pločama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
25.10.2024.
u 11:32

Od 11. srpnja 2024. godine do prije dva dana kada se novinarka, gospođa Ana Malbaša Major obratila Ministarstvu zdravstva, a potom i ravnateljici osobno nije zaprimljena pritužba, prigovor niti sudska tužba pacijentice L. A. vezano uz njeno liječenje u našoj ustanovi, objasnila je bolnica

Nakon što je Provjereno Nove TV objavio šokantnu priču o porodu u šibenskoj bolnici koju je ispričala jedna trudnica, oglasili su se iz ravnateljstva OB Šibenik. Naime, Šibenčanka Lara Alat ispričala je kako je liječnik koji ju je porađao nasilu izvlačio posteljicu iz njene maternice, a svemu je svjedočila i njezina sestra koja je bila uz nju na porodu.

– Ja sam bila njemu iza leđa, on je svoju ruku gurnuo u njezinu rodnicu… On je silovito to vukao. Doktorica koja joj je vodila trudnoću govorila je da nema potrebe to raditi, da će se svakako uspavati, svakako će se operativnim zahvatom ukloniti posteljica, ali on je i dalje pokušavao, ignorirajući to što mu je doktorica govorila – ispričala je Paula Konjuh, dodajući stravične detalje nakon što je posteljica na koncu i puknula: ''On je tresao rukom, to je ispadalo iz njegove ruke, ti komadi… To je bilo jezivo, to je bio horor. To su bili komadi tkiva.'. 

Lara je ispričala kako je kasnije završila ponovno u bolnici jer je liječnik zaboravio maknuti gazu iz nje, a još je ondje bio i zaostali komad posteljice. Šibenska bolnica potvrdila je kako je pokrenut postupak unutarnjeg nadzora. 

"Prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata i Uredbi o zaštiti osobnih podataka Opća bolnica Šibensko-kninske županije u ovom trenutku ne može dati nikakve podatke o liječenju navedene pacijentice široj javnosti. Od 11. srpnja 2024. godine do prije dva dana kada se novinarka gospođa Ana Malbaša Major obratila Ministarstvu zdravstva, a potom i ravnateljici osobno nije zaprimljena pritužba, prigovor niti sudska tužba pacijentice L. A. vezano uz njeno liječenje u našoj ustanovi", istaknuli su. 

POVEZANI ČLANCI:

"Također s Odjela ginekologije i rodilišta nije prijavljen neželjeni događaj koji bi zahtijevao postupak unutarnjeg nadzora.
Od dana saznanja za slučaj pacijentice L. A. i upita novinarke Malbaše Major pokrenut je postupak unutarnjeg nadzora spomenutog slučaja te su zatražena očitovanja svih uključenih u liječenje pacijentice. Izražavamo žaljenje zbog nezadovoljstva pacijentice L. A. liječenjem u našoj ustanovi te molimo pacijenticu i širu javnost za strpljenje dok se ne utvrde sve činjenice vezane uz njen slučaj, a o čemu će sukladno našim obvezama biti obaviješteno Ministarstvo zdravstva", dodali su u priopćenju.

>> FOTO Počeo im vikend? Sabornica više prazna nego puna, pogledajte tko je došao

Šibenik: Opća bolnica opremljena je informacijskim pločama
1/9
Ključne riječi

Komentara 3

LE
Levanto
13:49 25.10.2024.

Nažalost, imam iskustva po bolnicama i ambulantama. Najgore iskustvo imam iz šibenske bolnice i to iz ambulante OTL od same šefice. I do danas se čudim ksko sam ostao miran na njenu aroganciju.

DA
dallas1974
11:50 25.10.2024.

Kazneno djelo. "Liječnika" u zatvor, doživotno suspendirati licencu i naplatiti veliku odštetu.

EB
EBERT
11:39 25.10.2024.

Strasno!!! da se to dogodi Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije