Prosvjedi

Šibenske vlasti: Izići ćemo na ulicu zajedno s radnicima TLM-a

zupanovic
Hrvoje Jelavić/Pixsell
29.12.2010.
u 12:23

- U blagdansko vrijeme darivanja Šibenčani su dobili sve, samo ne dar. TLM je svijetli primjer u mračnoj slici gospodarstva - kaže gradonačelnik dr. Županović.

ŠIBENIK - U ovo blagdansko vrijeme darivanja, nažalost, Šibenik i Šibenčani dobili su sve, samo ne dar. Nažalost, netko se ovdje igra sudbinom tisuću proizvodnih radnih mjesta i još najmanje 1000 koja se na tu proizvodnu djelatnost naslanjaju. Uzmemo li u obzir i činjenicu da je aluminij metal sadašnjosti, ali i budućnosti, sa sigurnim izvoznim plasmanom, kao i činjenicu da je TLM 80% orijentiran na izvozno tržište, svaka je daljnja riječ suvišna. Zato apeliram na Vladu RH, posebice predsjednicu Vlade Jadranku Kosor da zaštiti šibensku proizvodnju koja je jedan od svjetlijih izvozno-proizvodnih primjera u mračnoj slici hrvatskog gospodarstva - kazao je danas šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović.

Šibenska je vlast danas izrazila potporu poslovodstvu i sindikatu TLM-a te su obećali radnicima da će zajedno s njima prosvjedovati ako Vlada RH ne riješi problem cijene električne energije za TLM na zadovoljavajući način.

Podsjetimo, sindikalisti iz TLM-a jučer su najavili prosvjede i blokade cesta ako Vlada RH ne omogući tom poduzeće poslovanje prema dosadašnjim ugovorima između HEP-a i TLM-a, koji je usko povezan s isporukom sirovine iz tvornice Aluminij Mostar.

Nadalje, dogradonačelnik Franko Vidović ustvrdio je da će 'zaći na ulicu zajedno s radnicima, a dogradonačelnik Petar Baranović poručio kako Vlada RH mora zaštititi TLM do ulaska pod europski kišobran.

 

Ključne riječi

Komentara 14

GA
gary1
12:43 29.12.2010.

u ovoj državi svaki čmar nešto traži od države, pa dajte nešto i sami

OB
-obrisani-
12:43 29.12.2010.

Što ga niste štitili od mostarskog \"Aluminija\" nego ga sada štitite od Europe?

PI
piccolo
13:25 29.12.2010.

bum i ja izišel na cestu........... i moja suseda Štefa isto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije