RIZIK ZA ZDRAVLJE

Njemačka upozorava: U ovim europskim zemljama izbjegavajte vodu iz slavine

Dubrovnik: Građani i turisti pokušavaju se rashladiti usred velikih vrućina
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
13.08.2024.
u 12:08

U priopćenju njemačkog ADAC-a navedene su zemlje u kojima bi konzumacija vode iz slavine mogla biti opasna te se u tim državama preporuča piti vodu iz industrijski zatvorenih boca

U Hrvatskoj je konzumacija vode iz slavine uobičajena i smatra se sigurnom za zdravlje. Međutim, kada ste na odmoru, čak i u europskim zemljama, važno je biti oprezan, upozorava njemački ADAC. Naime, voda iz slavine u nekim zemljama može predstavljati rizik za zdravlje. Ova upozorenja temelje se na informacijama američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti, piše Fenix magazin.

U priopćenju ADAC-a navedene su zemlje u kojima bi konzumacija vode iz slavine mogla biti opasna: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kosovo, Litva, Latvija, Moldavija, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Srbija i Turska.

U tim zemljama, preporučuje se konzumiranje samo vode iz industrijski zatvorenih boca. Prije pijenja, važno je provjeriti jesu li sigurnosni čepovi na bocama netaknuti.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ako želite zdravo srce, ovo su namirnice koje morate uvrstiti u svoju prehranu već danas

Dubrovnik: Građani i turisti pokušavaju se rashladiti usred velikih vrućina
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije