GLOBUS

Silvio Berlusconi prijeti ostavkom

26.10.2003.
u 00:00

RIM - Talijanski premijer Silvio Berlusconi zaprijetio je na sastanku vlade ostavkom. "Svega mi je dosta. Imam obitelj, jahtu, mogu otići na predivna mjesta, nisam ovdje zbog pohlepe za vlašću", kazao je Berlusconi, a prenio jučer list Corriere della Sera. List tvrdi da je Berlusconi bijesan zbog stalnih javnih svađa čelnika vlade. (H)

Britanija upozorava na nove terorističke napade u S. Arabiji

LONDON - Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je jučer putnike da nije uputno putovati u Saudijsku Arabiju, osim u nužnim slučajevima, ocijenivši da su "teroristi u završnoj fazi priprema za napade". Ta upozorenja putnicima "temelje se na procjeni o postojanju velike prijetnje terorizmom u Saudijskoj Arabiji", preciziralo je ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici i dodalo da je "sada teroristička prijetnja posebice ozbiljna". (H)

Uhićen ruski naftni magnat

MOSKVA - Ruskog naftnog magnata Mihaila Hodorovskog jučer su uhitili pripadnici posebnih policijskih postrojbi u sibirskom gradu Novosibirsku, objavio je glasnogovornik naftne tvrtke Yukosa Aleksandar Šadrin. Šadrin je izjavio kako je zrakoplov glavnog direktora te tvrtke pri slijetanju u zračnu luku Novosibirska okružila skupina vojnika koji su se predstavili kao pripadnici ruske obavještajne službe FSB. Rečeno mu je neka napusti zrakoplov, nakon čega je prebačen u Moskvu na ispitivanje. Najbogatiji Rus optužen je za utaju poreza i prevaru. (H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije