BEZ UDVAJANJA

Šimunović: Sinergijom NATO-a i EU štedimo novac

barunica Ashton
AFP
Autor
Stojan de Prato
25.05.2010.
u 16:12

Sinergija NATO-a i Europske unije u misijama poput Atalante pred obalom Somalije i Altheom u BiH ključna je u trenutačnoj krizi jer možemo poreznim obveznicima uštedjeti znatan novac. Izjavio je to državni tajnik Pjer Šimunović.

BRUXELLES – Sinergija NATO-a i Europske unije u misijama poput Atalante pred obalom Somalije i Altheom u BiH ključna je u trenutačnoj krizi jer pazeći da ne udvajamo poslove možemo poreznim obveznicima uštedjeti znatan novac. Izjavio je to državni tajnik u MORH-u Pjer Šimunović koji je u utorak u Bruxellesu sudjelovao na sastanku ministara obrane iz zemalja članica NATO-a koje (još) nisu članice EU - Hrvatske, Turske, Makedonije, Islanda, Norveške i Albanije - s visokom predstavnicom Unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku barunicom Catherine Ashton.

Do sada su se slični sastanci održavali na rubovima sastanaka ministara vanjskih poslova i obrane EU 27, te bi se ministre iz zemalja nečlanica EU samo izvijestilo o zaključcima. Ovo je, prema Šimunoviću, prvi od nove vrste sastanaka na kojemu i predstavnici zemalja nečlanica EU djelatno sudjeluju te se i njihove prijedloge uzima u obzir.

- Za Hrvatsku je, kao i za postojanost čitavoga područja, ključno da se BiH čvrsto usmjeri na put u NATO i u EU – naglasio je na sastanku Šimonović.

Iako se barunicu Ashton često kritizira kao navodno nekompetentnu, Šimunović ju je pohvalio da je iznimno stručno i obaviješteno vodila sastanak.

Ključne riječi

Komentara 5

UK
Ugo Kajvez
23:42 25.05.2010.

Veću debilnosti nisam čuo od doba SFRJ ...............

UK
Ugo Kajvez
23:45 25.05.2010.

Šimunoviću, znaš po čemu su poznati kvislinzi ? ...............

UK
Ugo Kajvez
00:07 26.05.2010.

Najnovije \"dobre\" vijesti za nato/eu .... somalija je priznala kosovo ...... nemreš biliv it !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije