RADI NEDAVNIH ESKALACIJA

Sindikat policije Hrvatske traži strože kazne za napadače na službenike, žele uvesti i osobne kamere

Tovarnik:  Zapalio dvije kuće, ranio policajca nožem, pa ga drugi policajac nastrijelio
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/5
07.09.2024.
u 15:47

Naglasili su da takvo postupanje nikada nije namjera policijskih službenika, već posljedica opasne i teške situacije u koju ih dovode počinitelji.

Sindikat policije Hrvatske (SPH) reagirao je u subotu na eskalaciju napada na hrvatske policajce, koja se dogodila u posljednjih 24 sata, zatraživši strože kazne za napadače.  Radi se o slučajevima napada na policajce oštrim predmetom u Tovarniku i pokušaj gaženja policijskih službenika prilikom bijega u Splitu.

U slučaju odbijanja napada u Tovarniku policajci su bili primorani koristiti vatreno oružje kako bi zaštitili svoje živote, dok su u Splitu napadača zaustavljali u opasnoj vožnji radi sigurnosti građana, priopćio je SPH. "Iz dostupnih informacija se može zaključiti da su policijski službenici morali upotrijebiti oružje kako bi se obranili, odnosno spriječili počinitelja da nastavi opasnu vožnju. Nažalost, jedan je počinitelj uslijed takve reakcije preminuo", rekli su iz SPH-a.

Naglasili su da takvo postupanje nikada nije namjera policijskih službenika, već posljedica opasne i teške situacije u koju ih dovode počinitelji. SPH kontinuirano upozorava na problem napada na policajce, stoga ponovno apelira na strože kazne koje će služiti boljoj prevenciji napada i nužnost dobre opremljenosti policijskih službenika. "Podsjećamo na našu inicijativu za uvođenjem 'taser' elektrošokera i osobnih kamera, koji bi pri suočavanju s napadačima pružili dodatan način njihovog svladavanja, odnosno dokazni materijal u postupku utvrđivanja okolnosti događaja“, poručio je SPH.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Strava u Tovarniku: Preminuo muškarac koji je sinoć zapalio dvije kuće u Tovarniku i napao policajca

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar gusjenica
gusjenica
19:33 07.09.2024.

Policajac mora biti obučen , ali opremljen raznim alatima. "Bez alata nema zanata"! Pa ni šokera , pa ni gumenog metka. Nije napisano koliko metaka je dobio umrli. Pogodak u bilo koji dio noge bi bio dovoljan. :((((

AL
AlfaMike
17:15 07.09.2024.

Napad na policajca , napad je na državu. Policajci moraju biti maksimalno zaštićeni , a ne da po njima pišaju lokalni šerifi. Naravno , isto tako, kazne za policajce = civil x 10.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije