posade jurišnih Su-25

Šire se snimke iz ruskog kokpita: Hvale se da brzinom od 900 km/h napadaju neprijatelja

A Russian Sukhoi Su-25 plane with a Z sign flies near the settlement of Olenivka
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS/Ilustracija
1/3
19.06.2023.
u 19:53

Zrakoplovi su se, navode ruski kanali, približili crti bojišnice i napali neprijateljsko topništvo i oklopna vozila

Rusi se u medijima i na društvenim mrežama hvale kako su uništili neprijatelja u šumama blizu Kreminne, u istočnoj Ukrajini. Telegramom i Twitterom tako se širi snimka koja je zabilježena iz kokpita zrakoplova. Naime, RusVesna.su piše da je brzina zrakoplova oko 900 km/h te kako on leti na visini ne većoj od 25 metara. 

"U takvim uvjetima posade jurišnih zrakoplova Su-25SM izvode borbene zadatke uništavanja vatrenog oružja i pješaštva Oružanih snaga Ukrajine", ističe se te dodaje kako su se zrakoplovi približili crti bojišnice i napali neprijateljsko topništvo i oklopna vozila. Autentičnost videa nije potvrđena.

 

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 22

BR
Brankko
21:53 19.06.2023.

Pa kaj onda? U ratu u ovoj ili onoj bitki sad dobije jedan, sad drugi. Činjenica jest da je rusijska federacija agresor, da je rusijska federacija napala državu koju sama priznaje (barem do trenutka početka agresije), činjenica je da je rusijska vojska na teritoriju druge države i da uništava tu drugu državu -- i što onda reći? Hajde da zamislimo da je neka zamišljena država recimo Arktikija, koja je recimo po površini tri puta veća od rusije, napala rusijsku federaciju i da tvrdi da sjeveroistočni Sibir pripada Arktikiji i da ponešto od toga Arktikija anektira i veli da je to povijesni arktikijski teritorij, jer je još kagan Arikiti, u XVII. stoljeću, to osvajao i osvojio. Hajde, zamislimo to. Što bismo mislili?

SE
Serđo23
22:55 19.06.2023.

Ne pišite o tom Suhoiu . Ipak smo se mi našli " svojom "voljom u drugoj ekipi i ovo nam baš ne podiže vojni moral !

Avatar Glasrazuma1
Glasrazuma1
07:10 20.06.2023.

Brankko, nije tacno poredjenje . Krim je oduvek bio Ruska teritorija kao sto je Kosovo Srpska. Krim je Hruscov poklonio a Kosovo usa i eu OTELI silom od Srbije. Rat je zapoceo Nato dolazenjem na granicu sa Rusijom i konstantnim opkoljavanjem. Bili su lepo zamoljeni, pa upozoreni, sad nek kmeče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije