OGLASILO SE MINISTARSTVO

Širi se nova prevara u Hrvatskoj, ova je posebno gnjusna: 'Provjerite izvor poziva, naši spašavaju živote'

Zagreb: Svakodnevica u središtu grada
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.09.2024.
u 13:46

Ministarstvo poziva građane da se, uz nacionalne preventivne programe, odazovu na preventivne zdravstvene preglede koji će krenuti sredinom listopada na nacionalnoj razini. Svatko će dobiti poziv svog obiteljskog liječnika, pozivi su besplatni i spašavaju živote, ističu.

Ministarstvo zdravstva upozorilo je u utorak građane da provjere izvore poziva na preventivni Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva jer su građani iz nekoliko županija dojavili da su dobili lažne pozive.

Ministarstvo zdravstva, kao tijelo državne uprave zaduženo za razvijanje sustava kvalitete zdravstvenog sustava te zaštitu javnozdravstvenog interesa, skreće pozornost građanima na lažne pozive pravnih subjekata koji se u posljednje vrijeme pojavljuju u nekoliko hrvatskih županija, a vezani su uz prezentaciju programa za prevenciju raka debelog crijeva, priopćili su iz Ministarstva zdravstva. "Apeliramo na građane diljem Hrvatske da provjere izvor poziva na preventivne programe", poručili su.

Ministarstvo poziva građane da se, uz nacionalne preventivne programe, odazovu na preventivne zdravstvene preglede koji će krenuti sredinom listopada na nacionalnoj razini. Svatko će dobiti poziv svog obiteljskog liječnika, pozivi su besplatni i spašavaju živote, ističu.

"Jedine osobe i institucije kojima se građani mogu obratiti na temu preventivnih pregleda za rak debelog crijeva su liječnici obiteljske medicine, patronažne sestre i Zavodi za javno zdravstvo u županijama. Hrvatski zavod za javno zdravstvo jedini provodi Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva, kao i ostale nacionalne preventivne programe", kaže se u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Nik Titanik izložio karikature slavnih Hrvata: Milanović se nije prestajao smijati, a kad je ugledao sebe...

Zagreb: Svakodnevica u središtu grada
1/64

Komentara 2

CR
crocro
14:35 24.09.2024.

Kada pogledate ovu sliku, vidjeti ćete da su svi upucani u svoje mobitele kao da su se s njima rodili, niti rođenu majku ne vole, koliko vole mobitele. Danas je većina populacije jednostavno ovisna o mobitelu, i ne mogu zamisliti život bez mobitela, i noću ga drže pod jastukom, a jedna ruka je ispružena prema njemu.To je tragična priča budućnosti. Vidim da mladi sjede u parkovima, jedni pokraj drugih i svaki "kopa" po svojem mobitelu. Nema komunikacije, nema druženja, malo je razgovora, malo je posvećenosti vremena jedni prema drugima.

OP
Oprtalj
15:32 24.09.2024.

Fulao si temu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije