Dr. Jamal Assad

Sirijci u Hrvatskoj: S Putinom se bore pripadnici Assadovog režima, mi patimo s ukrajinskim narodom

Zagreb: Sirijac dr. Jamal Assad, ginekolog u Domu zdravlja Vrap?e
Boris Scitar/Vecernji list
12.03.2022.
u 15:02

Moramo naglasiti da u dobrovoljačkim redovima NISU Sirijci koji su se borili protiv ruske armade i Assadova režima, već upravo oni protiv kojih smo se i mi borili, poručuje u priopćenju predsjednik Sirijskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Dr. Jamal Assad.

U Ukrajini se na Putinovoj strani bore isključivo pripadnici zločinačkog Assadovog režima te proiranske i proiračke milicije, poručuje u priopćenju predsjednik Sirijskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Dr. Jamal Assad, a velika većina sirijskog naroda i sirijske zajednice u Hrvatskoj pati s ukrajinskim narodom i vjeruje u njihovu veliku pobjedu. 

- U ova teška ratna vremena za Ukrajinu i ukrajinski narod slušamo informacije o dobrovoljačkim skupinama iz Sirije koje dolaze razarati Ukrajinu, uz podršku ruske vojske. S dubokim žaljenjem primamo vijest o tome da se iz naše zemlje dobrovoljačke skupine spremaju napadati ukrajinski narod, ali dužni smo objasniti da se radi isključivo o pripadnicima zločinačkog Assadovog režima, te proiranskih i proiračkih milicija koje su godinama, zajedno s ruskom vojskom, razarale i našu zemlju Siriju. 

Nažalost, ovo se moglo i očekivati s obzirom da je diktator Bashar al-Assad samo i isključivo zbog ruske intervencije u Siriji opstao na vlasti. Assad je dužan Putinu vratiti dug, što je pokazao kroz glasanje u UN-u protiv Rezolucije kojom se osuđuje invazija na Ukrajinu, a sada i slanjem svojih ubojica na Ukrajinu.

Na svojoj smo koži osjetili brutalnost Putinove vojske, mi koji smo ustali u obranu Sirije, u obranu ljudskih vrijednosti, u obranu demokratskih standarda, u obranu civilizacije. Stoga moramo naglasiti da u dobrovoljačkim redovima NISU Sirijci koji su se borili protiv ruske armade i Assadova režima, već upravo oni protiv kojih smo se i mi borili. I koji su ubijali našu djecu. Slobodoumni Sirijci, kojih je velika većina, groze se svojih sunarodnjaka koji odlaze ubijati građane prijateljske Ukrajine - poručio je u pismu. 

Ključne riječi

Komentara 4

TO
tomzag
17:14 12.03.2022.

Zločinački Assadov režim? A koja je ono bila druga, američka, opcija? Demokratski ISIL?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije