Bura oko Ustava

Šišljagić odgovara Josipoviću: Nema političke trgovine!

Šišljagić
Davor Javorović/PIXSELL
18.12.2013.
u 15:09

- Na javnoj raspravi se trebaju iskristalizirati stajališta, otkloniti dvojbe i ozbiljne nedoumice oko formulacija ustavnih promjena. Očekujemo da se uključe pravnici i ustavnopravni stručnjaci - smatra Šišljagić.

HDSSB će i dalje sudjelovati u izmjenama Ustava, ali pod uvjetom da se prihvati njihov prijedlog. Ponovio je to još jednom prvi čovjek stranke Vladimir Šišljagić u Osijeku napominjući kako traže produženje rasprave do 15. siječnja, ali može i kasnije.

- Na javnoj raspravi se trebaju iskristalizirati stajališta, otkloniti dvojbe i ozbiljne nedoumice oko formulacija ustavnih promjena. Očekujemo da se uključe pravnici i ustavnopravni stručnjaci - smatra Šišljagić. Istovremeno je odbacio špekulacije predsjednika Josipovića kako je posrijedi trgovina. - To može asocirati na nekakav novac. Političke trgovine nema jer mislim da u ovom slučaju postoji uvjerenje i nekakav politički program - objasnio je.

"Glavaš je član Predsjedništva"

Smatra, također, kako su predimenzionirane opaske kako je "nalog stigao iz Mostara". - Glavaš je član Predsjedništva i naravno da je upoznat sa svim ovim stvarima koje se događaju. To dovoljno govori kada god se napravi nekakav potez, a koji ima odjeka u javnosti, da se na ovakav način skreće pozornost - rekao je.

HDSSB-ovcima je, ponovio je, u interesu da podijela na regije uđe u ustavne promjene, kao i nezastarjevanje za kaznena djela teških ubojstava dok postavke oko referenduma koje je, kako je rekao, između inih donijela HDZ-ova vlada, po njima nisu dobre. - Ako na referendum može izići deset ljudi i šest odlučiti, onda to nije dobro - nastavio je Šišljagić te napomenuo kako nakon što su najavili odluku njihovog stranačkog Glavnog odbora "više odjednom nisu važni rokovi i brzina" za izglasavanje ustavnih promjena. - To otvara dovoljno prostora da se nešto u pozadini svega događa, ne znam točno, ali formulacije sasvim sigurno nisu jasne - kaže on.

Prema HDSSB-ovcima vrlo je problematična i odrednica predloženih izmjena ustava prema kojemu Sabor natpolovičnom većinom može u svakom trenutku odlučiti da se nekakav zakon donese po proceduri donošenja Ustava.

Komentara 5

GI
gismund
15:19 18.12.2013.

ostanite časni i ponosni HDSSB-ovci, nemojte da vas narod proklinje sljedećih 50 godina

Avatar z11
z11
16:00 18.12.2013.

Polako, ljudi, bilo bi, također, dobro raspitati se, pa i u drugim suvremenim državama svijeta, čemu uopće postoji mogućnost održavanja nekog referenduma pored Sabora? Možda zato da nezadovoljan narod ne bi odmah izlazio na ulice ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije