Smjena generacija

Šišljagić odlazi, novi šef HDSSB-a Vulin?

Dragan Vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
23.06.2014.
u 08:20

Svoja mjesta prepustit će i Glavaš, Drmić, Bubalo i Burić

Spoj iskustva i mladosti formula je na koju će na nadolazećim unutarstranačkim izborima, a uoči desetogodišnjice osnutka, “pucati” HDSSB-ovci.

Izbori u listopadu

Za predsjedničku fotelju više se neće kandidirati Vladimir Šišljagić, a svoje mjesto “novim snagama” prepustit će i članovi Predsjedništva Krešimir Bubalo, Ivan Drmić te Dinko Burić, kao i predsjednik Zajednice udruge HDSSB-a Branimir Glavaš. Njihova imena početkom listopada ne bi se trebala naći na izbornim listićima za izvršne stranačke funkcije. Tako bi se stvorio prostor, smatraju, za nove ljude koji svojim iskustvom i znanjem mogu pridonijeti političkom djelovanju te rastu stranačke vjerodostojnosti i ugleda.

– Neću se povući, nego se nemam namjeru kandidirati za predsjednika kao ni članovi Predsjedništva. Biračko tijelo traži nove, mlađe ljude, ali to ne znači kako će u rukovodećim strukturama HDSSB-a biti izabrani samo oni – objašnjava predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Takav stav podržao je i Glavni odbor. O imenima nisu raspravljali niti donijeli bilo kakve odluke. No, u javnosti se počelo kalkulirati kako bi Šišljagić mogao dobiti zamjenu u mlađem kolegi, 28-godišnjem Draganu Vulinu, magistru elektrotehnike, dobitniku Rektorove nagrade koji je studij završio s prosjekom 5,0, a sada je i njegov zamjenik u županiji.

Promjena statuta

– Vulin je zasigurno perspektivan kadar koji se prije svega dokazao na profesionalnom planu, a već sada ima veliki potencijal. No, da unaprijed znamo imena, onda ne bismo trebali održavati izborni sabor – odbacio je špekulacije prvi HDSSB-ovac.

Slijedi stoga promjena Statuta koji bi omogućio svima da se kandidiraju i, kako su najavili stranački čelnici, preuzmu odgovornost te mogućnost sudjelovanja u radu stranačkih tijela.

– Mlade treba animirati i to pokušavamo napraviti jer su vjerojatno razočarani sveukupnim stanjem u državi – poručuje Šišljagić.

>> HDSSB-ovci zadovoljni presudom u slučaju 'perilica'

Komentara 9

Avatar Carrera
Carrera
09:44 23.06.2014.

dakle bliži se početak kraja HDSSB-a...

KA
kalinovac
09:30 23.06.2014.

Nešto se kuha tamo

VD
Valentin Dedic
11:34 23.06.2014.

Hoce li i njemu glavni neprijatelj biti HDZ, a crvendaci tihi saveznici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije