U PROCESU POSVOJENJA

Sjećate se bebe koja je pronađena u kanti za smeće u Zaprešiću? Uskoro će dobiti novu obitelj, a ima i novo ime

Beba
Foto: KB Sveti Duh
1/2
28.10.2024.
u 22:25

Dječak je pronađen pothlađen i životno ugrožen, a zahvaljujući brzoj intervenciji dvojice tinejdžera i policije, prevezen je u zagrebačku bolnicu Sveti Duh, gdje mu je spašen život

Petomjesečni dječak, kojeg su tinejdžeri pronašli napuštenog u kanti za smeće u Zaprešiću, uskoro bi mogao dobiti stalni dom. Nakon što su roditelji izostali u zakonskom roku od tri mjeseca da se jave nadležnim službama, Hrvatski zavod za socijalni rad pokrenuo je proces posvojenja, potvrđeno je iz Područnog ureda Zavoda u Zaprešiću za RTL. 

Priča ovog dječaka, rođenog u svibnju u 38. tjednu trudnoće, potresla je javnost. Dječak je pronađen pothlađen i životno ugrožen, a zahvaljujući brzoj intervenciji dvojice tinejdžera i policije, prevezen je u zagrebačku bolnicu Sveti Duh, gdje mu je spašen život. Po liječniku koji ga je zbrinuo, dr. Ivanu Zovku, maleni dječak dobio je ime Ivan. Nakon oporavka, u lipnju je smješten u udomiteljsku obitelj, a sada su preostale posljednje administrativne formalnosti prije posvajanja.

„Poduzeli smo sve potrebne mjere sukladno obiteljskom zakonu radi trajnog zbrinjavanja djeteta,“ izjavio je Krešimir Hojsak, ravnatelj Područnog ureda Zavoda za socijalni rad u Zaprešiću. Iako su on i njegov tim, u suradnji s policijom, poduzeli sve korake kako bi pronašli djetetovu biološku obitelj, potraga nije urodila plodom. „Sve korisnike smo pregledali i nismo našli obitelj djeteta,“ kazao je Hojsak, dodajući da je interes javnosti za ovu bebu bio ogroman, a mnogi su nudili pomoć.

Na pitanje o odabiru nove obitelji za dječaka, Hojsak pojašnjava kako Zavod iz registra posvojitelja odabire najprikladnijeg posvojitelja za dijete. „Svi smo bili emotivno vezani za ovaj slučaj, doktori, policija, i dali smo sve od sebe kako bi našli najbolje rješenje za ovu bebu,“ zaključuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije