Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJPOZNATIJI BIK BJEGUNAC

Sjećate li se bika Jerryja? Svi su pričali o njegovu bijegu iz klaonice, a vlasnik nam je otkrio što se na kraju dogodilo

Ilustracija
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/7
20.06.2024.
u 12:57

Bika Jerryja danas se ponovno sjetio njegov vlasnik, ali i mi, nakon vijesti da su u Kaštel Sućurcu pobjegla dva mlada bika iz klaonice

Bik Jerry postao je prava senzacija kada je 25. listopada 2019. godine pobjegao iz klaonice u Kaštel Starom. Nakon bijega, krenuo je prema brdima iznad naselja Rudine. Njegova priča ubrzo je privukla pažnju javnosti, a nakon što su se u cijeli slučaj uključili i prijatelji životinja, vlasnik klaonice Petar Skejo odlučio ga je poštedjeti. 

Potraga za bikom teškim 650 kilograma uključivala je policiju, lovce i veterinare, tražilo ga se i dronovima, ali unatoč naporima, bik je uspio izbjeći hvatanje više puta. U jednom trenutku pronađen je u dvorištu jedne kuće, ali je opet pobjegao prije nego što su ga uspjeli zadržati​.

Vlasnik klaonice Petar Skejo tada je rekao da ga u slučaju pronalaska više neće slati u klaonicu. Međutim, mjesec dana od bijega Jerry je potpuno nestao. – To je bilo u klaoničkom depou. Životinja se valjda uznemirila i osjetila se ugroženo. To su masivne životinje, zna biti neugodno. Bilo je ljudi u blizini – ispričao je tada Petar Skejo. 

VEZANI ČLANCI: 

Danas nam je otkrio kako su nakon nekog vremena bika Jerryja ipak pronašli, ali već je bilo kasno jer je uginuo. – Nije se uspio prilagoditi, našli smo nakon nekog vremena njegovu strvinu iznad mjesta Sadine. Jako nam je bilo žao jer smo htjeli da živi, da bude priplodni mužjak i uživa kao u haremu – kazao nam je Skejo. Bika Jerryja danas se ponovno sjetio kada je pročitao vijest da su u Kaštel Sućurcu pobjegla dva mlada bika iz klaonice. 

– Odmah sam se sjetio kada sam vidio ovo u Kaštel Sućurcu. Bilo nam je jako žao našeg Jerryja – kazao nam je, a na pitanje je li Jerry znao što ga je čekalo pa se zato dao u bijeg, odgovara: – Životinja sigurno zna što je čeka, zato je pobjegao, predosjetio je on to sigurno. 

VIDEO Na cesti kod Sv. Ivana Zeline jurio bik: 'Nije upalio dnevna svjetla!'

Ključne riječi

Komentara 3

XM
Xman
15:28 20.06.2024.

Zivotinje su inteligentne i imaju osjecaje pa zato trebamo smanjiti koliko mozemo potrosnju mesa a jedenjem vise povrca bicemo zdraviji.

AL
alkemičar
15:11 20.06.2024.

Normalno da je predosjetio i znao sto ga ceka, to su znala i ta 2 bika koji su pred malo pobjegli i zato i jesu pobjegli od sigurne smrti i torture. Nisu zivotinje bas tako glupe kako neki misle...zao mi je sto je bik jerry uginuo nije uspio jadan pobjeci smrti koliko god da se trudio i mucio.

DJ
djemsbremz
14:28 20.06.2024.

Koliko se sjecam bik se zvao Jozo a ne Jerry a sad je vec Jerry.To je valjda za one koji se nesjecaju a i ljepse zvuci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije