Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TEST

Sjeverna Koreja: Testirali smo balističku raketu koja može nositi golemu bojnu glavu

Ilustracija
Yonhap News/NEWSCOM
02.07.2024.
u 08:22

Državna uprava za projektile izvest će još jedno lansiranje iste vrste projektila u srpnju kako bi testirala "snagu eksplozije" super velike bojne glave, rekla je KCNA u rijetkom objavljivanju budućeg plana lansiranja projektila.

 Sjeverna Koreja priopćila je da je u ponedjeljak uspješno testirala novi taktički balistički projektil koji može nositi super veliku bojnu glavu od 4,5 tona, izvijestila je u utorak državna novinska agencija KCNA. Rečeno je da je test novog taktičkog balističkog projektila, nazvanog Hwasongpho-11 Da-4.5, proveden sa simuliranom teškom bojnom glavom kako bi se provjerila stabilnost i točnost leta. Nije objašnjena priroda simulirane bojne glave. 

Državna uprava za projektile izvest će još jedno lansiranje iste vrste projektila u srpnju kako bi testirala "snagu eksplozije" super velike bojne glave, rekla je KCNA u rijetkom objavljivanju budućeg plana lansiranja projektila. Hwasongpho-11 ili Hwasong-11 je serija balističkih projektila kratkog dometa (SRBM) koje je razvila sjeverna Koreja, a inače su poznati kao KN-23 i KN-24.

VEZANI ČLANCI

KN-23 je vjerojatno projektil koji je Sjeverna Koreja isporučila Rusiji i korišten je u ratu protiv Ukrajine, prema ukrajinskim vlastima koje su ispitivale ostatke projektila koje je Rusija lansirala od prosinca. Sjeverna Koreja i Rusija negiraju bilo kakvu trgovinu oružjem, ali su se njihove veze brzo razvile otkako su se njihovi čelnici sastali u rujnu u Rusiji obećavši bližu vojnu suradnju.

Komentara 1

Avatar Ponosna i Lijepa
Ponosna i Lijepa
08:51 02.07.2024.

Svakih nekoliko dana oni , kinezi i rusi nešto novo spektakularno razviju, ćiste priče za malu djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije