Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT TIJEKOM SASTANKA

VIDEO Ruski delegati potjerani iz prostorije: Napravili su nešto što je razbjesnilo Sjevernokorejce

Russian President Putin visits North Korea
Foto: Kristina Kormilitsyna/REUTERS
1/4
20.06.2024.
u 16:04

Sjevernokorejski dužnosnici su odmah reagirali, upozoravajući rusku delegaciju na protokol koji nalaže da se prostorija ne smije zauzimati prije dolaska Kim Jong Una

Tijekom jučerašnjeg posjeta ruskog čelnika Vladimira Putina Pjongjangu došlo je do incidenta kojeg su snimile i kamere. Naime, ruski ministri su doživjeli neugodan incident kada su bili prisiljeni napustiti prostoriju jer su ušli prije dolaska sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una.

Incident se dogodio tijekom važnog sastanka između dviju zemalja, gdje su se ruski dužnosnici, uključujući ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, pojavili u sobi prije predviđenog vremena. Sjevernokorejski dužnosnici su odmah reagirali, upozoravajući rusku delegaciju na protokol koji nalaže da se prostorija ne smije zauzimati prije dolaska Kim Jong Una, prenosi The Moscow Times.

- Imamo stroga pravila protokola koja se moraju poštovati - izjavio je jedan od sjevernokorejskih predstavnika, naglašavajući važnost pridržavanja dogovorenih pravila.

Nakon što su napustili prostoriju, ruski ministri morali su pričekati dolazak Kim Jong Una prije nego što su nastavili s pregovorima. Unatoč početnom nesporazumu, sastanak je završio uspješno potpisivanjem strateškog sporazuma između Rusije i Sjeverne Koreje. Sporazum uključuje klauzulu o međusobnoj obrani, što je ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao "značajnim probojem" u bilateralnim odnosima.

POVEZANI ČLANCI:

Kim Jong Un je nakon pregovora pohvalio rusku delegaciju, nazvavši Putina "najdražim prijateljem korejskog naroda".

>> FOTO Ovo je Putinov ultraluksuzni automobil: Otporan na metke i bombe, ima sustav za noćno gledanje...

Russian President Putin visits North Korea
1/14

Komentara 2

Avatar Moodleen
Moodleen
21:18 20.06.2024.

Tijekom važnog sastanka, ha ha... vrlo važnog za civilizaciju.

MO
MOSAD
19:47 20.06.2024.

Prorjerati ruske diplomate iz svih zapadnih država.Konfiscirati imovinu svim ruskim državljanima.Zlatnu rusku mladež koja studira na zapadnim sveučilištima "zamoliti"da se ispisu sa fakulteta.Zanimljivo svi ruski bogatasi imaju nekretnine na zapadu niti jedan nema u S.korei ili Iranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije