KATAR JE PODMITIO?

Skandal trese Europski parlament: Privedena potpredsjednica odbacila optužbe za korupciju

Al Marri, Qatar's minister of labour, meets with Kaili, VP of European Parliament, during a meeting in Qatar
Foto: TWITTER/MINISTRY OF LABOUR - STA
1/2
13.12.2022.
u 11:44

Kaili, jedna od 14 potpredsjednika parlamenta, bila je među četiri osobe uhićene i optužene u Belgiji ovog vikenda zbog optužbi da ih je Katar obasipao novcem i darovima kako bi utjecao na donošenje odluka.

Potpredsjednica Europskog parlamenta Eva Kaili, osumnjičena u istrazi o pranju novca i korupciji u parlamentu, zanijekala je da je primala novac od Katra, rekao je u utorak u Grčkoj jedan od njezinih odvjetnika.

Kaili, jedna od 14 potpredsjednika parlamenta, bila je među četiri osobe uhićene i optužene u Belgiji ovog vikenda zbog optužbi da ih je Katar obasipao novcem i darovima kako bi utjecao na donošenje odluka.

"Njezin je stav da je nevina, to vam mogu reći", rekao je za grčku televiziju Michalis Dimitrakopoulos, odvjetnik koji zastupa Kaili u Grčkoj.

"Ona nema nikakve veze s financiranjem iz Katra, ništa - izričito i nedvosmisleno. To je njezin stav", rekao je Dimitrakopoulos.

Dodao je da Kaili "nije poduzela nikakvu komercijalnu aktivnost u svom životu". Grčka je u ponedjeljak zamrznula Kailinu imovinu u zemlji. Europski parlament u utorak će glasati o njezinoj smjeni.

VIDEO: Zagreb: Prva godišnja konferencija o hrvatskom Nacionalnom planu oporavka i otpornosti "Spremni za sutra"

 

 

Komentara 4

ŠV
Švapski
14:52 13.12.2022.

Ovo je još jedan dokaz "balkanizacije" Europe, Eura i Schengenskog prostora! Es reicht jetzt ...

Avatar nekakav
nekakav
14:12 13.12.2022.

a kolko novca su primili eu komesari, političari, birokrati, od drugih država? plaćanje lobista koji onda utječu na izabrane političare, plaćanje kampanje političarima, je sport jako razvijen s druge strane atlantskog oceana. čudo jedno kako nikak nikog nisu uhvatili jer je primio novac od njih, pa je gurao tuđe interese... ne znate o čemu govorim? eu plaća plin prijatelju 4 puta skuplje nego prije mrskom neprijatelju. trag novca govori sve, objašnjava sve što se dogodilo i što se sprema.

ST
Stipan
14:10 13.12.2022.

Ako je neki parlament stabilan onda mu ne treba 14 potpredsjednika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije