NEVJEROJATNO!

Skandal trese Francusku: Gradonačelnik obasipao gataru javnim novcem uvjeren da razgovara s pokojnim ocem

Pixabay
29.05.2024.
u 09:15

Vjeruje se kako je zbog 'glasova' koje je navodno čula s onog svijeta zaposlio nekoliko članova njezine obitelji u gradskom vijeću, a renovacije njezina doma besplatno su obavili lokalni poduzetnici povezani s gradonačelnikom iz straha da će izgubiti buduće ugovore s gradom.

Francuski grad Agde možda se proslavio po svingerskim zabavama, ali skandal koji je pogodio tu malu, za mnoge idiličnu zajednicu ostavio je cijelu zemlju u nevjerici. I dok mnogi krive seks za ono što se dogodilo, drugi pak krivnju svaljuju na jednako čest motiv zločina – novac.

Gradonačelnik Gilles d’Ettore optužen je da je trošio novac poreznih obveznika na gataru Sophiju Martinez koja ga je uvjerila da razgovara s njegovim pokojnim ocem. Oboje se trenutačno nalaze u pritvoru, ona zbog prijevare, a on zbog korupcije.

Kako je sve krenulo

Martinez je imala reputaciju da je sposobna razgovarati s mrtvima. Jean Marc Darrigade, odvjetnik d’Ettore ispričao je medijima da ju je gradonačelnik zamolio da ga 'spoji' s njegovim preminulim ocem, a kad se tijekom seanse njezin glas promijenio i poprimio ton gradonačelnikova oca, d’Ettore je povjerovao u njezine sposobnosti.

Sljedeće četiri godine gatara je manipulirala osobno i preko telefona gradonačelnikom, zahvaljujući svojim nevjerojatnim vještinama oponašanja glasova. Glumila je da je dobivala tisuće tajanstvenih poziva s onog svijeta, a neki od njih tražili su od gradonačelnika da pomogne gatari.

Gradonačelnik, inače bivši policajac i pripadnik tajne službe, navodno je gradskim novcem platio skupa putovanja za Martinez i njezinu obitelj, među ostalim i na Tajland i na Polineziju. Vjeruje se kako je on zbog ''glasova'' koje je ona navodno čula s onog svijeta zaposlio nekoliko članova njezine obitelji u gradskom vijeću, a renovacije njezina doma besplatno su obavili lokalni poduzetnici povezani s gradonačelnikom iz straha da će izgubiti buduće ugovore s gradom.

"Ovo je luda priča", ispričao je odvjetnik gradonačelnika za BBC. “To je nevjerojatno jer imate čovjeka u politici, gradonačelnika i bivšeg saborskog zastupnika koji je vrlo inteligentan. I otkriješ da takvim muškarcem žena može manipulirati.”

“Ovo je žena koja je ušla u njegov život i rekla da može razgovarati s njegovim preminulim ocem. U njemu je pronašla slabost i iskoristila je za osobnu korist. Dugo je trebalo prije nego što je prihvatio da je prevaren”, dodao g. Darrigade.

Odvjetnik gatare Luc Abratkiewicz ima drukčije gledište na cijeli slučaj. “Priznala je da je izdala gradonačelnikovo povjerenje, ali nije riječ o manipulaciji jer je priznala ono što je učinila, a drugi klijenti, uključujući liječnike i arhitekte, rekli su da ima mistične moći”, ustvrdio je.

Iako odvjetnici odbijaju ikakvu pomisao na to da je seks upleten u slučaj, lokalno stanovništvo u to je uvjereno.

"Sviđa mi se gradonačelnik, bio je dobar prema meni, izigran je. Možda je bio zaljubljen u nju", kazao je mještanin, dok je drugi dodao: "Za mene je seks u srcu skandala. Kad je u pitanju novac, i seks je dio toga."

Što se ustvari dogodilo i gdje je točno novac završio, pokazat će istraga.

VIDEO Pogledajte kako izgleda prosvjed ispred Opus Arene kao podrška sportskom direktoru Boti

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
10:52 29.05.2024.

Gradonačelnik obasipao gataru (instrumental) javnim novcem. Bez s. Nije društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije