ŠOKANTNI INCIDENT

Skandal u Širokom Brijegu: Policajci brutalno pretukli trojicu mladića, ministar smijenio cijelo vodstvo policije

Škola u Širokom Brijegu u kojoj je buknuo požar
Foto: Denis Kapetanović /PIXSELL
1/2
03.09.2024.
u 14:23

Policajci su mladiće udarali rukama, teleskopskim palicama i drugim predmetima. Jednom od mladića tom prigodom je slomljena ruka, te su zadobili brojne ozljede po cijelome tijelu.

Ravnateljstvo policije Županije zapadnohercegovačke smijenilo je cijelo vodstvo Policijske uprave Široki Brijeg zbog premlaćivanja trojice mladića što se dogodilo u policijskim prostorijama u tome gradu i izazvalo oštre osude javnosti.

„Smijenjeni su načelnik Policijske uprave Široki Brijeg Marko Zelenika, šef kriminalističke policije Toni Ćorić i zamjenik zapovjednika Jakov Sopta“, rekao je ministar unutarnjih poslova Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu Mladen Bebek.

Pojasnio je kako su 'smjene povezane s nizom događaja', te ocijenio kako situacija u tamošnjoj policiji nije dobra. Pripadnici policije brutalno su sredinom kolovoza pretukli trojicu mladića iz širokobriješkog mjesta Jare nakon što su ih priveli u prostorije Policijske uprave.

Policajci su mladiće udarali rukama, teleskopskim palicama i drugim predmetima. Jednom od mladića tom prigodom je slomljena ruka, te su zadobili brojne ozljede po cijelome tijelu. U mostarskoj bolnici konstatirane su im teže tjelesne ozljede. Ovaj izgred izazvao je žestoke osude u javnosti i narušio povjerenje u policiju. Protiv policijskih nasilnika pokrenuta je i kaznena prijava Županijskom zapadnohercegovačkom tužiteljstvu.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Dramatični prizori ispred KBC-a Rebro: Pacijenti evakuirani na cesti, specijalci opkolili bolnicu

Škola u Širokom Brijegu u kojoj je buknuo požar
1/15
Ključne riječi

Komentara 2

TP
The_Point
20:04 03.09.2024.

Pretpostavljam da će svi smijenjeni biti premješteni na druge odgovorne poslove u Zagrebu ?

Avatar Žuti
Žuti
16:19 03.09.2024.

To je igra moći. Negdje civili vrijeđaju i šamaraju policajce jer im ovi ne smiju ništa. Drugdje policija šamara civile jer im ovi ne mogu ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije