Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA POVREDU UGLEDA REPUBLIKE HRVATSKE

Skinuo hrvatsku zastavu, gazio je, psovao Hrvate, pjevao četničke pjesme...

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
07.03.2024.
u 07:41

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se 67-godišnjaku produlji istražni zatvor koji mu je određen radi opasnosti od ponavljanja djela.

Povreda ugleda Republike Hrvatske i javno poticanje na mržnju, krimeni su koji se na teret stavljaju 67-godišnjaku protiv kojeg je optužnicu podigao ŽDO Osijek. Tereti ga se zbog događaja koji se zbio 11. siječnja oko 16 sati u Dalju. Optužen je, jer je kako tvrdi tužiteljstvo, u želji da omalovaži, državne simbole Republike Hrvatske, prišao postavljenom spomen obilježju braniteljima i civilima zatočenim Dalju tijekom Domovinskog rata. Potom je s jarbola skinuo  zastavu Republike Hrvatske te pokidao sajlu i zastavu. Zastavu je potom bacio na pod i nogama ju je gazio.

Osim toga tereti ga se da je istog dana, neposredno nakon što je skinuo i izgazio hrvatsku zastavu, počinio i  drugo kazneno djelo. Tužiteljstvo kaže  da mu je nakana bila iskazivanje netrpeljivosti prema građanima hrvatske nacionalnosti, pa je te građane psovao ispred jednog objekta te je, kaže tužiteljstvo, pozivao i na mržnju, ne precizirajući kako je to radio. A nakon svega toga, 67-godišnjaka se uputio  pješice  prema Postaji granične policije Dalj glasno pjevajući četničku pjesmu te je, kaže tužiteljstvo, ponovno psovao i pozivao na mržnju.

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se 67-godišnjaku produlji istražni zatvor koji mu je određen radi opasnosti od ponavljanja djela. 

VEZANI ČLANCI

FOTOGALERIJA NATO snage započinju vojne vježbe na krajnjem sjeveru Norveške

1/16
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar alteralterego001
alteralterego001
07:54 15.03.2024.

Oduzeti državljanstvo ,ako ga ima, i deportirati iz Hrvatske.

UJ
ujko41
20:33 07.03.2024.

Gdje je zakon o oduzimanju državljanstva?

GN
gnoj
10:06 07.03.2024.

Ovaj je to barem radio javno a drugi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije