Obiteljsko nasilje

Skloništa za zlostavljane žene i djecu žive samo od milostinje

'06.09.2010., Dezmanov prolaz 6, Zagreb - Ministarstvo pravosudja, Neva Tolle sa svojim suradnicama i prijateljima iz Autonomne zenske kuce krenule su jutros na cetiri odredista predati svoje zahtjeve
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
07.06.2011.
u 20:30

Udruge ne znaju koliko će novca dobiti za skloništa za zlostavljane žene i djecu, a neke županije oglušile su se pa ne daju ni kune

Karlovačkoj udruzi Korak Ministarstvo obitelji u jednom je trenutku odbilo plaćanje TV-pristojbe za televizor koji u skloništu gledaju majke i djeca koji su se ondje sklonili zbog obiteljskog nasilja, a slavonskobrodskom skloništu bio je isključen telefon jer nisu imali novca da ga plate.

– Tjerate nas da pola milijuna kuna trošimo na hranu u skloništu, a određen je i iznos za prijevoz pa novac koji ne potrošimo vraćamo, a sljedeće godine imamo manjak – navela je manjkavost financiranja skloništa Neva Tolle iz Autonomne ženske kuće Zagreb, jučer na saborskom Odboru za ravnopravnost spolova na kojem se raspravljalo o nacrtu prijedloga zakona o financiranju ženskih skloništa.

Zakon je nužan, jednoglasni su iz svih skloništa i savjetovališta. Državni tajnik Stjepan Adanić pak smatra da postojeći zakoni dovoljno reguliraju financiranje.

Komentara 4

BA
BandaZG
21:26 07.06.2011.

Dok skloništa za zlostavljane muškarce ne žive uopće.

TO
tomicro
23:32 07.06.2011.

Vrlo mi je zao tih svih ljudi,pogotovo dijece,ali se naucite vec jednom pisati pravopisom hrvatskim

CH
chemica
01:27 08.06.2011.

Istina, trebamo se i mi muškarci negdje moći skloniti kada nam zločeste ženskinje ne daju gledati utakmicu. Zvuči toliko kretenski da molim nadležnog da mi se obriše ovaj komentar i da mi se zabrani daljnje komentiranje na forumu. Ponijela me izuzetno \"visoka\" razina komentiranja prve dvojice. Kakav superioran intelekt koji na izuzetno \"argumentiran\" način ukazuje na vječnu \"nepravdu\" koju nam nanose vlastite bolje polovice...Mora da se okupi hrpa tih vještica pa onda na pokeru dijele jadne muške duše među sobom. Najnježniji rvacki mužić ide najgoroj oštrokondži. Da, mora biti tako i nikako drugačije. One nas tuku, one nas verbalno teroriziraju, one nas svakodnevno ubijaju! Kmeee, kmeeee...Oćemo sigurnu kuću za nas muškarce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije