Svečanost

Školarci dobili 296 četvornih metara dodatnog prostora

'30.11.2010. Osnovna skola Vladimir Nazor, Budinscina - Svecanost otvorenja novosagradenih prostora i novog krovista skole. Nove prostore svecano je otvorio podpredsjednik Hrvastkog Sabora Ivan Jarnja
'Matija Topolovec/PIXSELL'
01.12.2010.
u 15:06

Novi prostor dobio se gradnjom kosog krova jer je dotadašnji ravni krov prokišnjavao, a sanacijama se nije riješio problem

Potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak simboličnim rezanjem vrpce jučer je u OŠ Vladimira Nazora u Budinščini otvorio nove prostorije u potkrovlju školske zgrade, a ovim je činom obilježen i završetak radova na novom krovištu škole.

Ravno krovište škole u Budinščini od 90-ih je godina prokišnjavalo, a sanacijama se nije rješavao problem. Stoga je 2007. godine općina Budinščina prijavila projekt gradnje kosog krova u program EIB II Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, a u siječnju prošle godine potpisan je ugovor prema kojemu investiciju vrijednu 2,9 milijuna kuna u 80-postotnom iznosu financira Ministarstvo, a ostatak Općina. Radovi su završeni početkom ove godine, a u lipnju je stigla i uporabna dozvola. Izvođač radova je poduzeće Geo-oprema Ciglenečki, a projekt je izradilo poduzeće GIM Građenje iz Zagreba.

Projektom uređivanja krovišta škola je u potkrovlju dobila 296 kvadrata prostora u koji će se smjestiti knjižnica, informatička radionica i redovita nastava pa će se od polugodišta nastava održavati u jednoj smjeni.

Ravnateljica Darinka Pokos zahvalila je svima koji su podržali projekt i istaknula da je nakon 2008. godine u školu Županija kao osnivač uložila više od dva milijuna kuna te je uručila zahvalnice direktoru Tondacha Mladenu Kopreku koji je darovao dio crijepa, načelniku Radovanu Hercigonji, zamjenici župana Sonji Borovčak, Branku Mučnjaku iz Ministarstva regionalnog razvoja te potpredsjedniku Sabora Ivanu Jarnjaku.

– Novi prostor mnogo nam znači, moći ćemo prijeći na jednosmjenski rad, kvalitetnije realizirati izvannastavne aktivnosti te dodatnu i dopunsku nastavu – rekla je ravnateljica Darinka Pokos. Nove prostorije blagoslovio je vlč. Željko Horvat, a kulturno-umjetnički program izveli su osnovnoškolci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije