Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
položaj Hrvata u BiH

Slaven Raguž: Komšić je ništa bez Čovića, a Čović bez Komšića. Oni su kao jin i jang

Zagreb: Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/3
25.09.2022.
u 15:13

Tvrdi kako BiH nije i nema odlike suverene države, iako one na papiru postoje

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke iz BiH Slaven Raguž istaknuo je, gostujući u emisiji HRT-a "Nedjeljom u 2" kako je hrvatski narod u BiH neravnopravan.

- Gaze nam se ljudska, građanska, politička prava, ukrali su nam medije, uništili gospodarstvo. Mi u BiH na HRT gledamo kao na našu televiziju. Bakir Izetbegović je personifikacija svega što se Hrvatima događa u BiH - rekao je komentirajući emisiju "Nedjeljom u 2" u kojoj je prije tri godine gostovao Izetbegović i kojom je bio nezadovoljan.

- Neću mu dopustiti da kreira neku svoju povijest, on govori o tisućama branitelja Armije BiH koji su ginuli za Hrvatsku, a 27 oficira BiH sudjelovalo je u agresiji na Republiku Hrvatsku - navodi.

Ističe kako je "desnije od HDZ-a" jer, kako kaže, HDZ lijevo orijentirana stranka u BiH. Također, tvrdi kako BiH nije i nema odlike suverene države, iako one na papiru postoje. 

- I misao visokog predstavnika jača je od ustava BiH. OHR je nametnuo 589 raznih izmjena zakona, od kojih je više od 300 išlo na štetu Hrvata - navodi, a politiku međunarodne zajednice naziva poraznom. 

Govoreći o Mostaru, navodi kako je on postao "političko-marketinška paradigma u BiH" te kako u njemu ne može birati svoje predstavnike. Istaknuo je da nijedan član Hrvatske republikanske stranke (HRS) ne živi od politike, već se time bave zbog želje da mijenjaju društvo u kojem žive.

- Dvije su opcije, asimilirati se ili odseliti, a mi smo odabrali treću opciju - boriti se - rekao je. 

- U Hrvatskoj postoji privid pravne države, a mi nemamo ni privida - navodi, a za izborni proces tvrdi da je takav da će vladajućima biti lakše pokrasti izbore nego prije. Ustvrdio je da je izborni proces unazađen zahvaljujući međunarodnoj zajednici čiji pripadnici "nemaju blage veze gdje su došli". 

- Za gaženje prava Hrvata kriva je prije svega međunarodna zajednica, institucija OHR-a koja je još početkom 2000-ih počela s dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH - kaže te ističe kako je Željko Komšić zadnja osoba koja može govoriti o pravima Hrvata jer, kako kaže, uzurpira hrvatsko mjesto u Predsjedništvu.

Izjavio je i da je "Željko Komšić ništa bez Dragana Čovića, a Dragan Čović ništa bez Željka Komšića" te da su oni "kao jin i jang".

- HDZ živi od neravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH, a HRS živi da tu neravnopravnost riješi - istaknuo je Raguž.

VIDEO Otkrivamo kako je nastala pogreška u brojenju katolika: Za sve je kriv obrazac za popis.

Ključne riječi

Komentara 5

ZA
zagabria8
16:44 25.09.2022.

Kada kaže prava Hrvata u BiH misli samo na FBiH. Za prava Hrvata u R. Srpskoj nije briga niti njega niti ikoga drugog. Onda neka tako kaže, da ne predstavlja sve Hrvate

DU
Deleted user
06:16 26.09.2022.

samo teritorij spasava Hrvate od nestanka u bih... ...bih = juga i najbolje je da se narodi raziiđu bez krvoprolica..svatko na svom dijelu bih...mulimani iz sarajevske carsije glume srblje iz sfrj i to ne vodi nicemu dobrom...otac domovine veliki Antete je rekao ni sa becom ni sa pestom..tako bi Hrvati bih mogli i samo to ih spasava ni sa muslimanima ni sa srbaljima

Avatar Mamlazac
Mamlazac
15:19 25.09.2022.

Slaven Mostovac Nine Raspudica - Zoranovi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije