DANIJEL SRB:

"Slovenci okupiraju naše teritorije i ne vraćaju nam novac"

danijel srb
Željko Lukunić/PIXSELL
06.06.2010.
u 11:11

Srb je Hrvatsku je diplomaciju ocijenio pasivnom i bez intenzivnih kontakata s državama od koje možemo imati koristi

Uz nerazjašnjene odnose oko Savudrijske vale, danas imamo od strane slovenske vojske okupiran hrvatski teritorij kod Svete Gere, a štednja hrvatskih građana još je otuđena od strane Ljubljanske banke. Niti u jednom slučaju hrvatska stana nije imala teritorijalnih aspiracija prema Sloveniji, što obratno nije slučaj, komentirao je Danijel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava na današnjoj konferenciji za novinare akutalnosti u odnosima dviju država.

Ustvrdio je kako Slovenija ima otvorenih teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj, te nema niti najmanju namjeru vratiti novac hrvatskim građanima. Uporište za ovakvo stajalište Srb nalazi i u nedavnim izjavama bivšeg slovenskog premijera Janeza Janše koji je izrazio žaljenje što Slovenija 1991. godine, kada je to navodno mogla, nije zaposjela Savudrijsku valu.

Predsjednik HSP-a osvrnuo se i na ovotjedni posjet hrvatskoj belgijskog premijera Yves Leterme koji je, kako navodi Srb, našoj zemlji samo donio nove uvjete članstva u Europskoj Uniji. Sada od nas traže prije no što uđemo u tu zajednicu država da sredimo svoje granične odnose s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom te Srbijom što će samo navedenim državama dati povoda za problematiziranje i postavljanje novih uvjeta.

Velika Britanija mentor je takve politike, a mi se moramo okrenuti saveznicima izvan EU-a poput SAD-u s kojom trebamo razviti dobre odnose i koji će nam čuvati leđa, smatra Srb.

Hrvatsku je diplomaciju ocijenio pasivnom i bez intenzivnih kontakata s državama od koje možemo imati koristi, među kojima je i Rusija.

Srb očekuje prolazak arbitražnog sporazuma na današnjem referendumu, a ukoliko ga Slovenci odbiju, značit će to i nove obaveze i otegotne okolnosti prema Hrvatskoj.

Komentara 30

SI
Slo_Istran
02:16 07.06.2010.

06.06.2010. u 18:36h remax je napisao/la: Slovenci su poznati kao SKRTI I SEBICAN NAROD, mi smo ih drzali u kuci prije 39devete i dobro ih poznamo cak smo u svoj grob jednog od njih zakopali. Svima je poznato da Slovenci nisu bili primorski narod u Savudriskoj Vali nego su sa vremenom kako su Hrvati odlazili oni su se naseljavali a skoro sva sela od granice Hrvatske do Trsta su 80% su Hrvatska. Sto je cinjenica. Stvarno ne kužim, koje budale mogu davati pluse nekom čovjeku koji izjavi takve kolosalne gluposti koje su navedene tu gore! Remax, ja živim u tim krajevima, moja familija potjeće iz tih krajeva stoljećima, a ti NEMAŠ BLAGE VEZE KAJ GOVORIŠ! Hrvata tu nije bilo ni za uzorac (osim uz samu granicu, mješani brakovi na obje strane), dok se nisu počeli naseljavati kao ekonomski migranti s ostalom \"braćom\"! 80 posto Hrvatska sela, ej stari... pa to je za ne povjerovat ,kakvi pacijenti su na tom forumu i kakve budalaštine si sve priušte, da bleknu.... ROFL

MA
marjanca
16:18 06.06.2010.

Ah, kako me spominja na našega Zmagota Jelinčiča.

SI
Slo_Istran
02:07 07.06.2010.

\" MarkoHR je napisao/la: \"Slo_Istran\" - za 800 hektara zemljišta kod rijeke Mure, vi još ni danas nemate katastarske knijige, jer se radi o jednoj od najstarijih europskih granica. Katastar, sud i gruntovnica je u Čakovcu, i slovenci su jošoš 90-tih godina plaćali kat. porez, ako su slučajno tamo kupili neku parcelu. Za sve vlasničke papire, gruntovnicu i sud morate hodati u Čakovec, jer taj teritorij je samo na popisu vaših kleptomanskih želja. Ista je stvar i u Istri, a otvoreno more možete jedino sanjati. U završnom sučeljavanju SLO političara u petak prije referenduma, čak je i Janša priznao da po nikakvom međuardnom pravu i zakonima Slovenija nema šanse da bilo što dobije. UCJENA je jedina slovenska šansa.\" Slažem se, da je u Čakovcu glede Mure, ali za Istru ti pojma nemaš! Piran vodi originalni katastar za sporna područja oko Dragonje, isto je bilo i za Kaštel i Savudriju. I to oduvijek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije