stiglo nevrijeme

VIDEO Olujno nevrijeme iz Slovenije stiglo u Hrvatsku: Tuča i jaki udari vjetra u Međimurju

Foto: Čitatelj/Pixsell/Manuela Fuček
1/10
13.07.2024.
u 18:13

U popodnevnim satima nevrijeme je stiglo do Međimurja, a na oprezu bi trebali biti i stanovnici Hrvatskog zagorja.

Sloveniju je zahvatilo snažno nevrijeme praćeno obilnim padavinama, jakim vjetrom i tučom, koje se trenutno širi prema sjeveru Hrvatske. Nevrijeme s tučom, malo nakon 17 sati zahvatilo je i Čakovec te dio Varaždinske županije. U petak poslijepodne Sloveniju je iz toplinskog je vala prenula tuča koja je iznenada pogodila zemlju. Meteorolozi objašnjavaju da je do nevremena došlo zbog čak dva olujna sustava koji su prošli Slovenijom, a u zemlji su trenutno na snazi narančasta upozorenja zbog snažnih oluja.

U okolici Slovenske Bistrice i Slovenskih Konjica oko tri sata poslijepodne padala je krupna tuča, a Slovenci javljaju da je negdje bila i veličine teniske loptice. Idućih sati oluja bi mogla pogoditi istok jer se olujni pojas seli preko Koroške, Štajerske i Prekmurja, navode na popularnom meteorološkom portalu Neurje.si.

U popodnevnim satima nevrijeme je stiglo do Međimurja, a na oprezu bi trebali biti i stanovnici Hrvatskog zagorja.  U Gornjem Hrašćanu, selu u Međimurju, jedna čitateljica nam je poslala video u kojem se vidi kako je nevrijeme pokvarilo subotnje druženje. Na snimci se vidi kako muškarci očajnički drže šator kako bi ga zaštitili od vjetra koji je prijetio da ga odnese. Koprivnička Podravina se također našla usred olujne ćelije koja je u samo pola sata donijela tuču. Pada jaka kiša, a olujni vjetar zabilježen je na rubnim dijelovima županije, piše ePodravina. 

>>> Jak vjetar i tuča u Gornjem Hrašćanu (Snimila: Manuela Fuček)

DHMZ je za zagrebačku regiju, u koju spadaju Podravina i Prigorje, izdao žuti meteoalarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena praćenog naletima jakog vjetra pa čak i tučom, koja je jučer pogodila Zagorje. U noći na nedjelju atmosfera nad Slovenijom, a time i sjeverom Hrvatske, će se postupno stabilizirati. 

>>> FOTO Nevrijeme u Međimurju

1/5

>>> Tuča padala u Štrigovi (Snimila: Danijela Muršić)

DHMZ za nedjelju najavljuje pretežno sunčano, vruće, a na Jadranu vrlo vruće vrijeme. U unutrašnjosti su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, na istoku popodne i izraženiji. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će na Jadranu puhati jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura bit će od 17 do 23, na istoku i 24 °C, a na obali i otocima većinom od 23 do 27 °C. **Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati od 31 do 36 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i biti viša.

Foto: DHMZ

Očekuje se daljnje praćenje razvoja situacije kako bi se pravovremeno reagiralo na moguće posljedice ovog nevremena koje se brzo širi preko granica. Stanovnici sjevernih hrvatskih regija također bi trebali biti na oprezu zbog mogućih posljedica jakih oluja koje se približavaju.

>>> Nevrijeme stiže do Štrigove (Snimila: Danijela Muršić)

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
19:33 13.07.2024.

Super osvježenje 😃

NS
Nuclear_Strike
19:04 13.07.2024.

Činjenica je da takvih oluja na ovim prostorima nije bilo i nisu dolazile a nisu se nis tvarale dok CERN nije počeo s radom.

HO
horvatj707
19:03 13.07.2024.

Hermetički zatvoriti granicu sa SLO, da nam više ne šalju oluje u Lijepu našu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije