Mito

Slučaj Ine: Mađari pokreću istragu protiv nepoznatog počinitelja

\'unu...zgb...24.05.2004. upravna zgrada ina-e u av.vjeceslava holjevca snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/PIXSELL
14.07.2011.
u 23:57

Prema njima, zahtjev formalno ne spada u kategoriju bilateralne pravne pomoći, već u kategoriju optužnice i stoga su ga odbacili.

Mađarski državni odvjetnik odbio je zahtjev hrvatskih kolega za pravnom pomoći u slučaju Ine, no unatoč tomu pokreće istragu protiv - kako su naveli u šturom priopćenju - nepoznatog počinitelja. Doznajemo kako iza te odluke stoji interpretacija zahtjeva primljenog iz DORH-a: Prema njima, zahtjev formalno ne spada u kategoriju bilateralne pravne pomoći, već u kategoriju optužnice i stoga su ga odbacili.

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu zbog sumnje da je Sanader primio mito u zamjenu za predaju upravljačkih prava MOL-u te je zatražio pomoć od Mađarske. Pomoć bi se, doznalo se, sastojala u ispitivanju predsjednika MOL-a Zsolta Hernádija u Mađarskoj. Zanimljivo, mađarsko odvjetništvo navodi kako u zahtjevu nisu navedeni podaci o osumnjičeniku te je od Hrvatske zatražilo dodatne informacije.

Ključne riječi

Komentara 14

ZA
zaboravi
06:43 15.07.2011.

Ako je dao mito_kriminal,samo treba da se utvrdi krivica,auto-matski se ugovor ponistava i ,medzunarodna optuznica za predsjednikom MOL-a.Sud u Strasbourg je na strani pravde.Madzari znaju da je pocinjen kriminal zato nece da se ukljuce u istragu.

MI
miso
06:47 15.07.2011.

Slažem se prethodnicima. Kako je jadno biti Hrvat. Niti te tko štiti, niti je na tvojoj strani, niti imaš vladu koja išta zna raditi, niti smo sami dovoljno pametni da svemu tome stanemo na kraj. .... nas tko god stigne. To samo budalama sliči, zar ne?

HR
hr76
00:02 15.07.2011.

Eto kako Mađari poštuju pravdu! I Mađari se vode onim \"TKO JE JAMIO JAMIO\"! Zato nema pregovora s njima, uzeti natrag dio INE kupljen podmićivanjem i još ih tužiti za lopovluk. A razliku nek im vrati Sanader!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije