Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRONOLOGIJA SITUACIJE

Slučaj trovanja bočicom Römerquellea u Rijeci: Evo što sve znamo do sada

Posluživanje kave u kafi?u
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
07.11.2023.
u 12:56

Do novog incidenta s mineralnom vodom doista i je došlo prošlog vikenda. No, usprkos navodima koji su se proširili na društvenim mrežama, radi se o jednom slučaju, a ne o više njih, a točan uzrok još se mora utvrditi

Od ponedjeljka popodne pa sve do sada brojne zastrašujuće poruke proširile su se brzinom munje putem društvenih mreža i komunikacijskih kanala. Ovoga puta riječ je o slučaju trovanja bocom Römerquellea, koji je zabilježen u Rijeci tijekom ovog vikenda. Nakon što su se ubrzano krenule širiti poruke u kojima se strašilo građane bocama gaziranih pića i mineralnih voda koje su pune kiselina koje prže jednjak, tijekom jutra oglasile su se sve nadležne institucije, a u nastavku donosimo pregled svega što znamo do sada.

Naime, 4. studenog policiji je stigla dojava da je u ugostiteljskom objektu u Rijeci pozlilo jednoj osobi nakon što je popila bezalkoholno piće. Osoba je brzo bila prevezena u KBC Rijeka, gdje joj se pružila liječnička pomoć. Iz KBC-a su nam potvrdili kako je osoba stabilno, no da se sumnja da je dobila ''kemijsku ozljedu jednjaka''. Zbog ove sumnje odmah je alarmirana primorsko-goranska policija, ali i Državni inspektorat koji je poslao sanitarnu inspekciju na teren. 

''O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i  nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.  Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja'', izvijestili su ranije iz policije. Osim toga, MUP nam je potvrdio naknadno i kako je ovo jedini zabilježeni slučaj kako u Rijeci tako i u ostatku Hrvatske. 

Iako se od Coca-Cole Hrvatska očekivala reakcija već u jutarnjim satima, oni su se oglasili tek iza podneva, i to šturim priopćenjem u kojem su potvrdili da su upoznati s time, no ne navodeći u čemu je konkretno bio problem.

POVEZANI ČLANCI:

''Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima'', objavili su iz Coca-Cole Hrvatska.

Inače, cijela situacija dodatno je alarmirajuća zato što je sličan slučaj zabilježen ove godine u svibnju, kada je 42-godišnji Stanko iz Pule ispričao za RTL kako je popio mineralnu vodu u kojoj se nalazila kiselina. Djelatnici restorana odmah su pozvali hitnu pomoć, a nakon što je odstranjena sumnja na alergiju, shvatili su da je muškarac popio neku kiselinu. Nekoliko kapi koje nije uspio ispljunuti spalilo mu je jednjak, a da je popio više, ne bi preživio.

Ukratko, do novog incidenta s mineralnom vodom doista i je došlo prošlog vikenda, no usprkos navodima koji su se proširili na društvenim mrežama, radi se o jednom slučaju, a ne o više njih, a točan uzrok još se mora utvrditi. 

Komentara 4

Avatar neugodan
neugodan
13:44 07.11.2023.

ta rq voda je toliko odvratna da nema sanse da za to dam novac!!! jamnica majka svih voda

Avatar sandroberger
sandroberger
15:57 07.11.2023.

Slažem se. Ili "Knjaz" ili ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije