Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJA ZABRINULA GRAĐANE

FOTO/VIDEO Smrad i čađa šire se Bjelovarom: Izbio požar u zapuštenom pogonu, ozlijeđene dvije osobe

Izbio požar u BIM-u
Foto: Ivona Radman
1/6
16.10.2023.
u 10:55

Na požarište je došao i gradonačelnik Dario Hrebak koji je od građana čuo da se u ranojutarnjim satima dogodila i eksplozija

Eksplozija, vatrogasci i smrad koji se jutros počeo širiti iz bjelovarskog naselja Sredice zabrinula je građane, a razlog je požar u BIM-u Bjelovarskoj industriji mesa. Radi se zapuštenom i desetljećima nekorištenom pogonu u kojem je iz zasada nepoznatog razloga jutros izbio požar. Čak osam vozila i 15 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe stavili su požar pod kontrolu, ali smrad i čađa se širem čitavim gradom. Davor Đalog, glavni zapovjednik JVP Bjelovar, istaknuo je da su vatrogasci sa svim raspoloživim snagama na teren izašli oko devet sati po dojavi o požaru u industrijskom objektu, te da gori građevinski i izolacijski materijal. Lakše su ozlijeđene dvije osobe, a Đalog je napomenuo da su dodatne vatrogasne snage u pripravnosti. Na požarište je došao i gradonačelnik Dario Hrebak koji je od građana čuo da se u ranojutarnjim satima dogodila i eksplozija.

Kazao je da od vlasnika, Fortenove, nije dobio nikakve informacije te da su mu iz te tvrtke prethodno kazala da se obavljaju radova na demontaži tog industrijskog postrojenja. - Ovdje je riječ o privatnom vlasništvu i puna odgovornost je na strani Fortenove. U ime građana i Grada Bjelovara tražimo očitovanje tvrtke o tome što se ovdje dogodilo i koje su radove obavljali, jer je očito da je ovo nešto više od razmontiravanja - poručio je gradonačelnik Hrebak.

- Kao vlasnici objekta na kojem su se izvodili radovi, poduzimamo sve potrebne korake kako bismo bili dostupni svim odgovornim službama i lokalnoj zajednici, s ciljem što kvalitetnijeg upravljanja ovom situacijom.

Konzum je nedavno, kao vlasnik nekretnine, opremu proizvodnog pogona prodao tvrtki Metal-mont. Kupnjom opreme, tvrtka Metal-mont je preuzela i punu odgovornost za organizaciju i provedbu preuzimanja opreme na siguran način i uvažavajući sve propise iz područja zaštite na radu. Želimo naglasiti kako požar nije prouzročio opasnost za zdravlje ljudi. Budući da je tvornica prestala s radom prije otprilike 15 godina, u njoj nema nikakvih aktivnih tvari i supstanci te tekućina štetnih za zdravlje ljudi i kvalitetu okoliša. Iako je požar vrlo brzo lokaliziran, zbog udisanja dima nažalost je jedan radnik Metal-monta dobio liječničku pomoć i osjeća se dobro.

Na požarištu je trenutno u tijeku očevid policije i vatrogasaca, nakon čega ćemo raspolagati i s dodatnim informacijama, no prema prvim saznanjima koje smo dobili od tvrtke Metal-mont, požar je izbio tijekom jutrošnjih radova na demontaži opreme, koju su provodili radnici Metal-monta.

Ističemo kako nam je izuzetno žao zbog izbijanja požara u bivšem proizvodnom pogonu Bjelovarske industrije mesa, zbog čega se ispričavamo, prije svega svim stanovnicima Bjelovara i okolice - stoji u objavi Konzuma.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
12:04 16.10.2023.

Ode sve kvragu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije