JAČI POTRES U HRVATSKOJ

Mještani najbliže epicentru: 'Trčao sam iz kuće. Trajalo je sigurno 10 sekundi, sve se treslo!'

EMSC
13.08.2024.
u 09:11

Potres su osjetili u Bjelovaru, Zagrebu, Koprivnici, Virovitici... Epicentar je bio kod Preloga.

Snažan potres pogodio je Hrvatsku. EMSC je prvo javio kako je bio 4,6 po Richteru, a zatim su procjenu smanjili na 4,0 pa na 3,9. Hrvatski seizmolozi kaže da je bio 4,0. "Danas, 13. kolovoza 2024. godine u 8 sati i 43 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres 17 km sjeverno od Križevaca. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet V stupnjeva EMS. Osjetio se na širem području sjeverne Hrvatske", napisalo su.

Osjetio se i u Međimurju, javljaju se građani iz Križevaca; Zagreba; Koprivnice, Bjelovara, Virovitice...

"Istrčao sam van iz kuće kad se počelo tresti. Trajalo je sigurno 10 sekundi, sve se treslo", rekao je za Večernji list Ivan Kajn iz mjesta Rasinje. "Uf, kako je zadrmalo. Ne mogu još doći sebi. Valjda ne bude još jednom... Ništ', možemo samo čekati i moliti", kazala nam je mještanka školske ulice u Rasinji. Dodala je kako materijalne štete na kući, koliko vidi, zasad nema.

Aplikacija EMSC zatrpana je komentarima građana. "Prvo tutnjava pa drmanje", napisao je netko iz Šemovca. "Sveti Petar kraj Ludbrega..jako se osjetilo", jedan je od stotine komentara. "Osjetilo se dobro", mnogi su napisali. 

 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Grogu
Grogu
09:07 13.08.2024.

12 km od Preloga. Osjetio se i u međimurju. A Prelog je gdje ?! 🙄

SU
SULUD
11:25 13.08.2024.

Jel i vi trčite kroz kuću za vrijeme potresa ili se ukipite na mjestu kao i ja i čekate da prođe?

AK
Aka
10:27 13.08.2024.

U Japanu je nekidan bio potres 7,1 i nije bilo neke značajne štete! Zašto? Grade i ne kradu materijal nego ga ugrađuju u građevine, jer znaju da su potresno područje, jer su tako odgojeni da budu pošteni, da poštuju druge. Narvno, kome ja to pišem? To je sve na japanskom tu doma me niko neće razumjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije