Susret Kosor- Biden

Snažna podrška RH za reforme i u borbi protiv korupcije

kosor
Press Association/PIXSELL
25.05.2010.
u 23:12

Naglasila sam potpredsjedniku Bidenu da je Hrvatska obilježavajući godinu dana u članstvu NATO saveza potvrdila da je spremna kao članica ispunjavati sve svoje obaveze, izjavila je Kosor nakon susreta s Bidenom.

Susret Jadranke Kosor i američkog potpredsjednika Joe Bidena održan u utorak poslijepodne u Bijeloj kući trajao je više od sat vremena, a protokol tvrdi da je debelo probijena dogovorena minutaža pa ne čudi što ga hrvatska premijerka ocjenjuje jedim od važnijih sastanaka za Hrvatsku, ali i u njenoj političkoj karijeri. Na ulazu u Zapadno krilo Bijele kuće Jadranku Kosor je dočekala hrvatica podrijetlom Capricia Marshall Penavić, šefica protokola američkog predsjednika Baracka Obame. Uz predsjednicu Vlade na službenom susretu s Bidenom bili su veleposlanica RH u Washingtonu Kolinda Grabar Kitarović, državni tajnik u MVP Davor Božinović, vanjskopolitički savjetnik premijerke Davor Stier, predstojnik Ureda Krunoslav Mesarić i glasnogovornica Martina Banić.

- Bio je to iznimno važan, srdačan, prijateljski i koristan razgovor. Obradili smo mnoge teme, a uz političke i one o borbi protiv korupcije najvažnije su one o ulaganjima u Hrvatsku, dakle, novim investicijama i Vladinom gospodarskom programa oporavka Hrvatske. Važan je naglasak tijekom sureta bio na borbi protiv korupcije koja će sigurno omogućiti da Hrvatska među drugim aktivnostima koje poduzima i zbog toga postane poželjna zemlja za investitore. Razgovarali smo pitanjima koja su važna i za Sjedinjene Američke Države i Hrvatsku kao članicu NATO saveza.

Naglasila sam potpredsjedniku Bidenu da je Hrvatska obilježavajući godinu dana u članstvu NATO saveza potvrdila da je spremna kao članica ispunjavati sve svoje obaveze - izjavila je Kosor nakon susreta s Bidenom.

Potvrdila je da se razgovaralo o hrvatskim susjedima, a najviše o Bosni i Hercegovini.

 - Svome sam domaćinu rekla da mi u hrvatskoj vladi smatramo da je važno završiti pregovore s EU, da bi Hrvatska što je prije moguće postala 28 članica. To je nužno i zbog euroatlantske perspektive naših susjeda jer mi tako možemo i njih osnažiti na njihovom putu prema NATO i EU. To je svakako važno za konačnu stabilnost i mir na jugoistoku Europe, istaknula je Kosor.

Kosor je novinarima izjavila da se zahvalila potpredsjedniku Bidenu na podršci i prijateljstvu koje Hrvatska uživa od Amerike.

- Ovaj susret je za mene kao predsjednicu Vlade i dodatno osnaženje , pa i ohrabrenje na putu ostvarivanja tri najvažnija cilja, tri stupa rada moje Vlade, a to su završetak pregovora, borba protiv korupcije i gospodarski oporavak. U svemu tome sam dobila američku podršku i vrlo sam zadovoljna sa svime što sam o Hrvatskoj čula u Washingtonu - zaključila je premijerka Kosor.

Ključne riječi

Komentara 30

UK
Ugo Kajvez
23:56 25.05.2010.

Još malo jaca i ameri će na smjestiti u centralnu ameriku ......

AG
Agramer198
00:13 26.05.2010.

svi imaju interese,ali amerikanci ak nis drugo su principijelni pa ak te podržavaju u pravilu te podržavaju do kraja skupa sa svojim interesima.. za razliku od nekih drugih \"prijatelja\" RH...

ST
standup
23:23 25.05.2010.

bravo Jadranka !!...bolje Ameri nego truli EU i \"nasí velikodusni pomagací za ulaz u EU...Slovenski-cepci\"..-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije