SAMA POZVALA HITNU

Šokantni detalji tragedije u Njemačkoj: 13-godišnjakinja usmrtila mlađu sestru radi svađe tijekom igre?

German police shoot suspect near Israeli consulate in Munich
Foto: Gintare Karpaviciute/REUTERS
1/3
28.10.2024.
u 09:53

"U Njemačkoj se otvorila polemika slična onoj u Srbiji povodom masakra u Ribnikaru o krivičnoj odgovornosti maloljetnika" rekao je politolog Andreja Lovrić.

U Leipzigu je 13-godišnja djevojčica porijeklom iz Srbije je na smrt izbola sedmogodišnju sestru. Slučaj je potresao Njemačku i Srbiju, a u javnost su dospjeli detalji i razlog ubojstva. Naime, djevojčice su se igrale noževima kada je starija sestra izbola mlađu, a neki mediji su objavili kako su se i posvađale. Ubojstvo je komentirao Andreja Lović, politolog iz Njemačke. "Vijest je pogodila sve u Njemačkoj i zaprepastila medije. Ovo nije prvi put da maloljetnik ubije maloljetnika. Imali smo dva tragična slučaja prije ovog u posljednjih godinu i pol dana. Jedan dječak je beskućnika ubio nožem" kaže Lović.

"Imali smo i slučaj male Luize, što je nešto najtragičnije što se dogodilo u Njemačkoj – dvije djevojčice od 12 i 13 godina ubile su svoju školsku kolegicu noževima" dodaje politolog. Osim toga, napomenuo je kako je ovaj slučaj drugačiji jer se radi o ubojstvu u obitelji. "Policija je rekla da je tog popodneva je djevojčica oštrim predmetom usmrtila mlađu sestru, a kada je vidjela da ne daje znakove života, sama je pozvala hitne službe. Djevojčica je preminula u bolnici" objasnio je Lovrić, piše Blic.

"Naređena je obdukcija, a starija sestra je u klinici za psihijatriju. U Njemačkoj se otvorila polemika slična onoj u Srbiji povodom masakra u Ribnikaru o krivičnoj odgovornosti maloljetnika" dodaje politolog. Obitelj je navodno porijeklom iz Novog Pazara u Srbiji, preselili su se u Njemačku, a prijatelji i poznanici imaju samo riječi hvale za njih. Tvrde kako u toj obitelji nije bilo nasilja. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ovo je sudnica u kojoj je dječak Kosta K. davao iskaz. Od roditelja žrtava dijelila su ga neprobojna stakla

German police shoot suspect near Israeli consulate in Munich
1/36

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije